Apéro op z’n Frans: Pampelle

Als je zin hebt om je tonic, gin of cava te pimpen en je wel eens iets anders wil proberen dan Apérol, dan heb ik écht iets voor jou: de Pampelle (15% alc.)! Dit kruidenaperitief wordt gedistilleerd aan de oevers van de Charente in de Cognacstreek en op smaak gebracht met pompelmoes uit Corsica.

Uitzicht: WYSIWYG, ‘what you see is what you get’, een kruidenlikeur met een heldere robijnrode kleur.

Neus: een mix van frisse rode pompelmoes, citrus en kruidige botanicals. Geslaagd!

Smaak: mediterraan zoet en toch verfrissend door de lichtjes bittere toetsen van de pompelmoes, mooi in evenwicht.

Afdronk: zacht en niet te zoet, weinig restsuikers en dat is zonder meer een pluspunt voor de frisheid.

Conclusie: deze Pampelle is een mooi staaltje Frans vakmanschap. Je kan deze kruidenlikeur perfect puur drinken met enkele ijsblokjes, wat citruszeste en een schijfje pompelmoes. Maar de Pampelle schittert vooral als mixer om je bubbels of gin een zuiderse toets te geven. Ook perfect als vervanger van Campari in de klassieke Negroni-cocktail.

Tip: valt de Pampelle in de smaak? Probeer dan ook eens de Vylmer, een kruidenaperitief uit de Provence. Net iets anders maar even lekker!

Tchin!

Rik

Prik en Tik - Rik

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van al onze laatste acties.