Keep on floating: frisse ijsdesserts voor jouw zomer-BBQ

Denk jij bij het woord ‘float’ ook alleen maar aan ronddobberen in een helderblauw zwembad? Dan ben je zeker niet alleen! Floats – de drankjes – zijn in de Verenigde Staten al decennialang een vaste waarde, maar aan deze kant van de oceaan komen ze nog maar net de kop op steken. Met deze hoge temperaturen zullen we ze echter snel genoeg in de armen sluiten…

Prik en Tik - Floats - Geschiedenis

Een slokje geschiedenis

Warme zomers, daar wist Robert McCay Green alles van. In 1874 liep het kwik in zijn bar in Philadelphia namelijk zo hoog op dat al zijn ijsblokjes opgeraakten. Maar toen zijn klanten frisdrank bleven bestellen, kreeg deze jonge barman een lumineus idee: hij graaide een pot vanille-ijs uit de vriezer en maakte hier bolletjes van om de cola’s en limonades af te koelen. En hop: de ice cream float was geboren! Volwassenen vonden het gekke drankje maar niks, maar tieners wilden al snel niks anders meer drinken. Het werd zelfs zo’n rage dat sommige staten de float wilden verbannen. Zo  ver kwam het gelukkig niet, en nu kunnen ook wij van deze heerlijk frisse creatie genieten.

Het basisrecept

Leg een bolletje ijs, sorbet of frozen yoghurt in een glas, bedek met je favoriete sprankelende drank – met of zonder alcohol – en klaar is kees!

Prik en Tik - Floats - Basisrecept

Keep it classic

Een dessert hoeft niet ingewikkeld te zijn om heerlijk te smaken. En niks is zo welkom op een zwoele zomeravond als deze float – die slechts uit twee ingrediënten bestaat.

  • Een glas Cava GM Brut
  • Een bolletje citroensorbet

Voeg eventueel een trosje aalbessen en een muntblaadje als garnering toe.

GRLPWR

Prik en Tik - Floats - GRLPWR

(foto: reciperunner.com)

Perfect voor een girls night out… of gewoon omdat je er zin in hebt, in je loungestoel.

  • Een glas Cava GM Rosé
  • Een bolletje yoghurtijs
  • Een theelepel aardbeisiroop
  • Enkele frambozen, als garnering

Fancy feestdessert

Prik en Tik - Floats - Yes to Yolks

(foto: yestoyolks.com)

Deze float serveer je niet op eender welke barbecue… Maar de verfijnde creatie past perfect op een familiefeest, vrijgezellenavond of zelfs trouwpartij.

  • 8 cl champagne
  • 8 cl ginger ale
  • 2 cl vlierbloesemjenever
  • Een bolletje vanille-ijs

Digestivo Italiano

Prik en Tik - Floats - The Taste

(foto : thetaste.ie)

Je favoriete zomerdrank in dessertvorm? Yes please!

  • 7,5 cl prosecco
  • 5 cl Aperol
  • 2 cl spuitwater
  • Een bolletje sinaasappelsorbet

Tropicalcoholvrij

Prik en Tik - Floats - Nerdy Mamma

(foto: nerdymamma.com)

De BOB krijgt een extra lekkere float, die van witte stranden doet dromen….

  • Een glas lychee-cider
  • Een bolletje ananassorbet 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van al onze laatste acties.