‘Love is in the air’ en daar hoort een romantische cocktail bij! Om alvast in de juiste stemming te komen, stelt Rik graag drie hemelse exemplaren aan je voor: de Canaletto, een verrassende Amaretto Fruitesse en de Rose Kiss.

PrikenTik Bartender - Valentijnscocktails

  1. De Canaletto

De ultieme Valentijncocktail: rood, de kleur van de liefde en gecreëerd in Venetië, de meest romantische stad ter wereld. Het recept is een variant op de gekende Bellini waarin de witte perziken vervangen zijn door lekkere rode frambozen. Wat wil je nog meer?

Wat heb je nodig?

  • 8 frambozen
  • 1/2 tl griessuiker
  • 1 cl citroensap
  • 1 cl suikersiroop
  • 8 ijsblokjes
  • Prosecco
  • Enkele mooie bessen

Hoe maak je het?

  1. Kneus de frambozen met de griessuiker in de shaker tot het sap er uitsijpelt. Voeg er het citroensap, suikerwater en de ijsblokjes bij en giet hier voorzichtig de prosecco op.
  2. Roer alles rustig door elkaar en zeef de Canaletto met een strainer in een mooi champagneglas.
  3. Versier het glas met enkele bessen op een prikker.

 

  1. De Amaretto Fruitesse

De Amaretto Fruitesse is een originele fruitige cocktail met een licht biertje als één van de hoofdingrediënten! Opnieuw liefdevol rood van kleur, erg zacht en niet te sterk. De citrus zorgt er voor dat de zuurtjes en de zoetjes mooi in balans zijn.  Ideaal voor een romantische Valentijnavond.

Wat heb je nodig?

 Hoe maak je het?

  1. Schenk 2 cl versgeperst citroensap en 2 cl Amaretto di Saronno samen in een shaker of een stevig mixglas.
  2. Meng de amaretto en het citroensap rustig met een roerstaafje en voeg drie ijsblokjes toe.
  3. Leng aan met 12 cl Liefmans Fruitesse.
  4. Werk af met zeste van de citroen en serveer met een rietje in een Liefmans Fruitesse glas.

 

  1. Rose Kiss

Valentijn is geen Valentijn zonder rode rozen.  Hou enkele mooie rozenblaadjes van je boeket opzij en versier er je Rose Kiss lovers cocktail mee. Wedden dat je zal scoren?

Wat heb je nodig?

Hoe maak je het?

  1. Doe de gin, de aardbeiensiroop, het granaatappelsap, het limoensap en enkele ijsblokjes in een shaker.
  2. Goed shaken en door een strainer in een mooi cocktailglas gieten.
  3. Versier de cocktail met een mooi rozenblaadje en serveer met een rietje.