Eggnog

Eggnog of eierpunch is bijzonder populair in de Angelsaksische landen. De Engelse aristocraten dronken het al in de 18de eeuw en vanaf 1800 waaide het recept over naar de Verenigde Staten. Daar staat sindsdien de punch zowel bij Thanksgiving als met Kerstmis steevast op tafel. We stellen je hier het recept voor om eggnog met cognac te maken, maar ook bruine rum is zeker een goede keuze voor dit verwarmend drankje.

Eggnog

Wat heb je nodig?

  • 1 ei
  • 2 tl fijne suiker
  • 3 cl volle room
  • 1,5 cl amandelextract
  • 1,5 cl vanille-extract
  • 4,5 cl cognac
  • kaneel- en/of nootmuskaatpoeder

Hoe maak je het?

Splits het ei en doe het eiwit en het eigeel in aparte kommetjes. Klop het eigeel stijf. Voeg 1tl suiker bij het eiwit en klop ook dit stijf. Roer het eiwit en het eigeel onder elkaar.

Klop de room met de vanille, 1 tl suiker en het amandelextract goed stijf. De opgeklopte room meng je daarna voorzichtig onder het eiermengsel. Voeg de cognac toe en roer rustig door.

Je kan de punch onmiddellijk serveren in een glas met ijsblokjes of je laat de punch een nacht koelen in de koelkast. Voor een mooi effect bestrooi je het glas naar smaak met wat kaneel en/of nootmuskaat en gebruik je een kaneelstokje als roerstaaf.

TIP: je kan het vanille-extract vervangen door verse vanille die je met een fijn mesje uit een vanillestokje schraapt. Wel wat duurder, maar zoveel lekkerder!

(Een recept van Yunomi)

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van al onze laatste acties.