Cardhu 12Y fles 70cl

€ 39,50

Tijdelijk niet op voorraad

Per fles (70cl) Geen leeggoed € 56,43 per liter
Merk: Cardhu
Soort: Single malt
Alcoholpercentage: 40 %
Cardhu wordt gedurende 15 jaar gerijpt voor een uitzonderlijke zachtheid. Subtiele smaken van tropische vruchten met droge eikentonen & kruidige rook. Drink Cardhu puur of met ijs of als Hot Toddy met citroen, heet water en kruidnagel.

Beschrijving Cardhu 12Y fles 70cl

Cardhu is afkomstig uit een van de oudste distilleerderijen in Speyside. Helen Cumming, die de distilleerderij in 1811 met haar man oprichtte, kan met recht de eerste 'whisky-vrouw' genoemd worden. Betoverend en zijdezacht; de 12 Year Old is een typische Cardhu met stralende tonen honing en een verfijnd, fruitig karakter. Cardhu 12 YO heeft een goed uitgebalanceerde, soepele smaak; hij begint zoet en fris en rondt af met een achterblijvende zoete rook en droge nasmaak. Het lichte karakter van deze Cardhu is een perfect uitgangspunt voor de beginnende whiskydrinker. Deze whisky heeft in 2014 een zilveren medaille gewonnen op de International Wine & Spirits Competition en een gouden op The Scotch Whisky Masters 2014. De 12 YO Cardhu komt het best tot zijn recht als deze puur of met ijs geserveerd wordt. De fles is opvallend en elegant; een mooi geschenk voor liefhebbers van een zoete malt. Het perfecte geschenk voor iedere whiskyliefhebber.

Alle productinformatie kan te allen tijde opgevraagd worden door ons een mailtje te sturen op het mailadres info@prikentik.be.