Carlsberg

What’s in the name?

Carlsberg is niet de naam van de oprichter. J.C. Jacobsen noemde zijn brouwerij die op de Valbyheuvel gevestigd is (‘bjerg’ in het Deens) naar zijn zoon, Carl. Zo is de “Carl’s-Berg” brouwerij geboren in 1847.

Probably the First Hipster

J.C. Jacobsen (°1811) brouwde zijn eerste bier in de toenmalige microbrouwerij in Kopenhagen. Hij geloofde in de wetenschap en deelde zijn kennis graag met collegabrouwers. Hij steunde de muziek en de kunst, waar hij veel van hield, en was actief in de politiek en de maatschappij. Zijn vlinderdasje en opvallende baard waren zijn handelsmerken. Een Deense hipster, zeg maar.

Brewing for a better today and tomorrow

Carlsberg heeft een onderzoekscentrum, genaamd Carlsberg Research Lab (sinds 1875), vergelijkbaar met een kleine universiteit. Hier wordt onderzoek gedaan naar bier en de bijhorende ingrediënten om zo zelf een uitstekend bier te kunnen brouwen. De grootste aandeelhouder van de Carlsberg Group is de ‘Carlsberg Foundation’, gesticht in 1876, die jaarlijks meer dan 35.000.000 euro investeert in het ondersteunen van de wetenschap en de kunst.

Carlsberg is al sinds 1847 bekend om zijn unieke  en verrukkelijke smaak. De Deense pils van topkwaliteit – gebrouwen met onbegrensde passie en vakmanschap – heeft een moutachtig karakter aangevuld met hopachtige noten en fruitige toetsen voor een perfect evenwicht. De heerlijk frisse afdronk en de subtiele, verfijnde bitterheid zorgen voor een verfrissende drinkervaring. Puur genieten!

Ontdek ook de Carlsberg 0,0%, een ware revolutie! Alcoholvrij, caloriearm bier zonder toegevoegde suikers met een heerlijke smaak. De volle smaak en bitterheid van iconische Carlsberg, maar dan zonder de alcohol.
Probably the Best 0,0% Beer in the World.

Ontdek alle producten van Carlsberg

Producten in de kijker
Carlsberg fles 25cl
Carlsberg
€ 1,16

Online in voorraad

Carlsberg 0.0% fles 25cl
Carlsberg
€ 0,90

Online in voorraad