Chouffe

Op 27 augustus 1982 creëren de schoonbroers hun eerste La Chouffe brouwsel. Met zijn licht hoppige smaak, toetsen van verse koriander en fruitige accenten is dit
gouden biertje een lust voor de smaakpapillen.

Het bruine broertje van La Chouffe, Mc Chouffe, prikkelt je neus door de smaakvolle aroma’s van anijs, zoethout en karamel. De robijnkleurige schijn, de zachte bitterheid en het sterke karakter zijn de perfecte aanvulling hiertoe. Ondanks dit stevige karakter laat Mc Chouffe zich even vlot smaken als La Chouffe.

De kabouters besloten in samenspraak met de schoonbroers nog een stapje verder te gaan en tuimelden krieken in een vat Mc Chouffe. Het resultaat was een roodachtig bier met een fruitige smaak op basis van Mc Chouffe en kriekensap. De heren Bauweraerts en Gobron besloten dit biertje de toepasselijke naam van Cherry Chouffe te geven.

Om ook de hopgezinden onder ons tevreden te stellen, besloten de schoonbroers drie verschillende hopsoorten samen te smijten om zo de perfecte Houblon Chouffe te krijgen. Deze Indian Pale Ale heeft een uitgesproken bitterheid die tegelijk lekker samengaat met de typische fruitige toetsen van Achouffe. Het vormt een perfect evenwicht tussen Belgische tripels en Amerikaanse IPA’s.

Om de zachte zon te vangen in een flesje bier en om mooie zomerdagen in stijl door te brengen, werd geopteerd voor een zacht en fris bier met heerlijke smaken van citrusvruchten, aangevuld met een vleugje vanille en peperachtige toetsen. De lichte en ietwat troebele Chouffe Soleil staat garant voor stralende momenten.

Om de mooie Ardense verhalen te kunnen vertellen, in het zachte licht van het haardvuur en met een winters briesje in de haren, zat er niets anders op dan N’ice Chouffe te introduceren. Dit tegelijk zachte en sterke bruine bier, met kruidige toetsen van tijm en curaçao, verwarmt het hart en creëert een innige sfeer, zodat zelfs de strengste winters een vrolijke noot krijgen.

Bekijk het volledige assortiment van Chouffe

 


Producten in de kijker