Glen Elgin 12Y fles 70cl

€ 46,95
Per fles (70cl) Geen leeggoed € 67,07 per liter
* Getoonde prijzen zijn enkel geldig op onze webshop
Merk: Glen Elgin
Soort: Single malt
Alcoholpercentage: 43 %
Glen Elgin is een ongewoon karaktervolle Speyside single malt Schotse whisky van een vrij onbekende, traditionele distilleerderij. Honingzoet karakter, vaak ‘fruitcake in een fles’ genoemd. Drink Glen Elgin puur of met een beetje water.

Beschrijving Glen Elgin 12Y fles 70cl

Glen Elgin is opgericht aan het einde van het ‘booming’ whiskytijdperk in 1898. Het werd gemaakt door de architect van de distilleerderij, Charles Doig of Elgin. Het is een ongewoon karaktervolle Speyside single malt Schotse whisky van een vrij onbekende, traditionele distilleerderij, 16 km ten zuiden van waar de rivier Lossie overgaat in de zee. Een typische Speyside-whisky: complex en aromatisch. In de mond is het zacht en moutachtig en worden smaken van honing en licht gezouten boter op geroosterd rozijnenbrood voortgebracht, plus vleugjes tiramisu. Een karakteristieke heidehoning op de neus zorgt voor een plezierige moutachtige smaak, maar nooit te rijk. Zoet aan het begin, daarna fruitig, Glen Elgin is een typische Speyside: complex, aromatisch, met een heerlijke sinaasappelafdronk. Vaak beschreven als 'fruitcake in een fles'. Drink Glen Elgin puur of met een beetje water.

Alle productinformatie kan te allen tijde opgevraagd worden door ons een mailtje te sturen op het mailadres info@prikentik.be.