Blog

 1. Bier review: Victoria

  Ben Vinken, onze biersommelier, doet niks liever dan nieuwe, verrassende bieren ontdekken. En deze keer mocht hij Victoria degusteren, de blonde topper van AB-Inbev. Wat hij ervan vond ontdek je hier …

  Lees meer »
 2. Nog nieuwjaarbubbels op overschot?

  De leukste cocktails met de restjes champagne, cava of prosecco!

  Heb je ook iets te enthousiast bubbels ingekocht om te klinken op het nieuwe jaar? Weet dan dat champagne, cava of prosecco doorgaans niet echt bewaarwijnen zijn en je er dus best vrij snel van geniet. Tot daar het minder goede nieuws. Het echt goede nieuws is echter dat je bubbelwijn heel eenvoudig kan pimpen tot heerlijke cocktails! Rik ging op zoek en vond voor jullie vijf lekkere bubbelrecepten. Voor al deze cocktails kan je zowel champagne, cava als prosecco gebruiken.

  1. Kir Royal, de klassieker der klassiekers

  Lees meer »
 3. Bier van de maand: La Corne tripel

  Om 2021 goed in te zetten, toverde biersommelier Ben Vinken, de drijvende kracht achter Bierpassie Magazine, deze stevige (10% alc.) La Corne tripel uit zijn hoge hoed. Deze ‘La Corne du Bois des Pendus’ is het zoveelste topproduct van de Henegouwse brouwerij Des Légendes van Pierre en Vinciane Delcoigne. Twee gedreven brouwingenieurs voor wie alleen het beste goed genoeg is.

  Lees meer »
 4. Feestelijk aperitief: Fier-o-Feu

  Op zoek naar een makkelijk en lekker aperitief? Ontdek dan de Fier-O-Feu! In onderstaande video wordt uitgelegd hoe je dit frisse en niet te zoete aperitief maakt. Check it out!

  Lees meer »
 5. Ontdek onze speciale winter- & kerstbieren

  Een echte bierliefhebber leeft op als de echte winterdagen er aan komen. Want dat betekent dat de brouwers weer hun uiterste best doen om met iets speciaals uit te pakken. Stevige winter- & kerstbieren om naar uit te kijken. Heerlijk om van te genieten bij het haardvuur, onder een warm fleecedeken of waarom niet buiten bij de vuurkorf?

  Lees meer »
 6. Heerlijke bubbels voor de eindejaarsfeesten

  Enkele toppers uit ons gamma champagne, cava, prosecco en mousserende wijn.

  December is en blijft de feestmaand bij uitstek en daar zal zelfs de coronapandemie niet echt veel aan veranderen. Wij Vlamingen zijn en blijven Bourgondiërs die willen genieten van het leven. Dit jaar weliswaar veilig in onze eigen bubbels, maar wel nog steeds met een mooie feesttafel vol lekkere hapjes. En daar mag een goed glas bubbels natuurlijk niet bij ontbreken. Om jullie te helpen maakte Rik een mooie selectie uit ons gamma. Echt voor elk wat wils!

  Lees meer »
 7. Na je winterwandeling: 5 shotjes waar je het warm van krijgt

  Je kent het wel: je bent uitgebreid gaan wandelen, en als je thuiskomt heb je kouwe tenen …. En vooral heel veel zin in een lekker drankje! Speciaal voor dat moment heb ik er 5 uitgekozen. No shaking, no stirring, gewoon zo, als een shotje. Je bent zo weer klaar voor de avond.

  Lees meer »
 8. Bier van de maand: Hapkin 75 cl

  Voor de maand december koos onze adviseur Ben Vinken, biersommelier en drijvende kracht achter Bierpassie Magazine, Hapkin als bier van de maand. Ook benieuwd wat hij te vertellen heeft over dit machtige bier uit het Houtland?

  Lees meer »
 9. Het beste bier: heb je deze prijsbeesten al geproefd?

  De World Beer Awards zijn weer uitgereikt! In totaal hebben onze Belgische brouwerijen 107 Awards mogen ontvangen binnen 9 hoofdcategorieën en 42 subcategorieën. Om je te laten kennismaken met deze toppers uit onze brouwerijen, groepeerde ik de winnaars in drie verschillende bierboxen. Ideaal om een aantal klassiekers te herontdekken en kennis te maken met onze nationale biertoppers.

  Lees meer »
 10. Kooktip: toetjes met een flinke scheut tik!

  De wintermaanden staan weer voor de deur en wat is er dan gezelliger dan een etentje af te sluiten met een lekker homemade dessert? Ook Rik is een fijnproever en ging voor jullie op zoek naar de lekkerste recepten. En Rik zou Rik niet zijn, moest er in die recepten geen scheutje drank zitten. Ontdek onze drie heerlijke nagerechten om van te smullen!

  Lees meer »
Pagina

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van al onze laatste acties.