Februari, de maand waarin je fris, fit en zonder katers door het leven kan gaan dankzij onze alcoholvrije cocktails! Maar eerlijk is eerlijk: bij een mocktail denk je eerder aan een zwoele zomeravond dus hoe maak je dit nu leuker in de wintermaanden? Daar heeft Rik een antwoord op: Mocktail Bingo! Met deze interactieve en smaakvolle uitdaging ontdek je niet alleen heerlijke nieuwe drankjes, maar maak je er ook een feest van om mee te doen aan Tournée Minérale.
Blog
-
-
Tournée Minérale is meer dan een maand zonder alcohol; het is een kans om je gezondheid een boost te geven, nieuwe smaken te ontdekken, en bewuster te genieten van wat je drinkt. Of je nu meedoet uit nieuwsgierigheid, om gezonder te leven, of om een statement te maken, deze alcoholvrije uitdaging biedt talloze voordelen.
Maar hoe begin je eraan? Voor veel mensen kan het overweldigend lijken, zeker als je gewend bent aan dat glas wijn bij het eten, een pintje op vrijdagavond, of een cocktail op een feestje. Gelukkig is er goed nieuws: alcoholvrij drinken hoeft helemaal niet saai te zijn!
-
Bij Vicaris komen familie, passie en vakmanschap samen, en de Vicaris Tripel Rhum is daar een prachtig voorbeeld van. Een terechte keuze dus voor Bier van de Maand volgens Ben Vinken en Rik! Bovendien is het biertje ook volledig glutenvrij en vegan.
-
Het aanbod van alcoholvrije bieren blijft groeien. Van ware hopbommen tot frisbittere of gistfruitige exemplaren, er is werkelijk voor ieder wat wils. Sofie geeft alvast vier aanraders mee in deze blog.
-
De drankwereld zit vol met innovatie, gedreven door een groeiende nieuwsgierigheid naar nieuwe smaken en gedurfde combinaties. Het draait niet alleen om het creëren van nieuwe producten, maar ook om het uitdagen van onze smaakpapillen. Denk aan botanische extracten zoals roos, lavendel en yuzu die verfijning toevoegen, of gewaagde combinaties zoals komkommer met watermeloen en clementine met kaneel die zorgen voor een echte smaakexplosie.
-
Rik kiest deze maand een echte toost op traditie als Bier van de maand. Glazentoren viert twintig jaar meesterschap met de Q20, een speciaalbier dat vakmanschap en viering moeiteloos combineert. Dit quadrupel bier, gekenmerkt door zijn licht amberkleur en subtiele oranjetinten, nodigt uit om te proeven en te genieten. Ontworpen om te delen, is Q20 de perfecte manier om te proosten op de kunst van het brouwen en de continuïteit van traditie.
-
2025 wordt een jaar om naar uit te kijken – en dat geldt zeker ook voor wat we drinken! Van feestelijke bubbels zonder alcohol tot lokaal gebrouwen meesterwerken, het is duidelijk dat dranken meer zijn dan alleen dorstlessers. Ze vertellen verhalen, brengen mensen samen en maken elk moment net dat beetje specialer.
Benieuwd wat er in je glas kan belanden in 2025? Rik ontdekte 4 trends die je dit jaar zeker moet proeven. Eén ding is zeker: het wordt een smaakvol jaar!
-
Van aperitief tot en met dessert is bier tegenwoordig een graag geziene gast op het feestmenu. Weet je niet goed hoe hieraan te beginnen? Geen zorgen, in deze blog geeft Sofie de nodige beerpairingtips mee voor de feestdagen. Ook presenteert ze meteen haar feestmenu en bijhorende bierkeuzes.
-
BRU® ontspringt natuurlijk bruisend in een beschermd natuurgebied in de Belgische Ardennen. Zijn unieke smaak, fijne natuurlijke parels en minerale evenwicht doen gerechten en wijnen alle eer aan, waardoor élke smaak helemaal tot zijn recht komt. Geen wonder dus, dat grote chefs altijd voor BRU® kiezen als perfecte tafelgenoot bij hun gastronomische creaties.
-
December draait helemaal om familie, gezelligheid en lekker eten. Natuurlijk draait december ook helemaal om de feestdagen. En wat is een betere manier om deze dagen te vieren dan met een glas champagne in de hand?
Rik geeft je tips voor de perfecte fles champagne voor elke gelegenheid. Klink je op de kansen en vooruitzichten van het nieuwe jaar of om te vieren dat het oude jaar eindelijk over is? Bereid je voor om je feestdagen lekker en gezellig te maken. Pak je glazen, het is tijd om te ontdekken met welke champagnes jij dit jaar gaat laten knallen.