Blog

 1. Bier van de maand - Gouden Carolus Imperial Blond

  Samen en exclusief voor Prik&Tik selecteert biersommelier Ben Vinken elke maand een bijzonder speciaalbier in 75cl-fles. Verkrijgbaar bij alle Prik&Tik-winkels en online. Bovendien krijg je bij aankoop van dit bier een gratis Beersommelier 20cl-proefglas cadeau. Ontdek het bier van de maand in je Prik&Tik-winkel!

  April 2020 – Gouden Carolus Impérial Blond 75cl

  Lees meer »
 2. Knutselidee voor kids: bouwen met brik

  Heb je kleintjes die niet kunnen stilzitten? Steken de knutselkriebels de kop op? Dan hebben we wat leuke activiteiten voor je bedacht! Extra handig: je hebt er geen speciaal materiaal voor nodig, maar kunt ze gewoon maken met spullen die je al in huis hebt.

  Lees meer »
 3. Cocktailtip: zo maak je de perfecte whisky highball

  Prik&Tik - Whiskey Highball

  Volgens het ‘Handbook for Hosts’, een beroemde gids voor iedereen die een feestje organiseert, zou de whisky highball ‘uitgevonden’ zijn door een zekere Patrick Gavin Duffy, barman in Ashland House in Manhattan. Het begrip ‘uitvinden’ is wel wat overtrokken voor deze supereenvoudige cocktail.

  Lees meer »
 4. Koken met bier: 5 tips en 3 gerechten!

  Bier is echt een enorm veelzijdig product! Je kan het drinken voor de smaak en de gezelligheid, thuis of op café, het smaakt heerlijk bij een maaltijd en… je kan er heerlijk mee koken!

  We geven enkele tips die je zullen helpen om te koken als een echte bierchef!

  1. Zorg dat de smaak van het bier past bij de smaak van je gerecht. Zoet bij zoet, bitter bij bitter, sterk bij sterk, frisse bieren bij zomerse gerechten, stevige winterbieren bij winterse stoofpotjes enz.
  2. Kies het juiste bier. Bij vleesgerechten, stoofpotjes of licht zoete gerechten kan je voor een zacht, donker abdijbier gaan. Bij visgerechten of mosselen kies je best voor een fris of lichtzurig bier zoals witbier of geuze.
  3. Voeg het bier geleidelijk toe aan je gerecht. Door te veel bier ineens toe te voegen, kan je gerecht te hoppig worden. Proeven is de boodschap. Een te uitgesproken biersmaak kan je compenseren met een beetje suiker, wat room of zoete gedroogde vruchten zoals pruimen of rozijnen. Ook zoete groenten zoals wortel, rode paprika of prei kunnen helpen.
  4. Let op, hoe langer het bier inkookt, hoe sterker de smaak wordt. Voor een gerecht dat lang moet pruttelen, kies je best een bier dat niet te sterk of te bitter is.
  5. We zeiden het al, proef regelmatig tijdens het koken! Warm bier smaakt anders dan koud bier. Zo kan je op tijd corrigeren.

  De klassieke Vlaamse stoverij met een donkere trappist kennen we allemaal, maar ken je ook de volgende gerechten?

  Lees meer »
 5. Pretty in pink: de beste roze bubbels

  Prik&Tik - Pretty in pink - Beste roze bubbels

  Tot voor kort was het zeker voor mannen niet cool om rosé bubbels te drinken. Maar de tijden zijn veranderd, de genders zijn gelijkgestemd en rosé bubbels zijn helemaal hip! Terecht, want ze hebben net dat tikkeltje fruitigheid extra dat hun bleke broers en zussen soms missen.

  Rik ging op zoek naar de beste rosé bubbels uit Spanje, Frankrijk en… België natuurlijk!

  Lees meer »
 6. Wijntip: lichte wijn, vol van smaak

  De zuiderse wijnen zijn de laatste jaren aan een echte opmars bezig. Fruitbommen met heel veel zon in het glas, maar ook heel veel alcohol, tot 15% zelfs. Iedereen houdt wel van de zon, maar daarom niet van een overdosis alcohol. Rik ging op zoek naar lichte wijntjes die toch vol van smaak zijn en stelt ze graag aan je voor!

  Prik&Tik - Wijntip - Lichte wijnen vol van smaak

  Lees meer »
 7. Bierhack: zo zorg je ervoor dat niemand van je flesje drinkt op een feestje

  Prik&Tik - Bierhack - Niemand zal van jouw flesje drinken!

  Je bent op een gezellig feest en geniet van een lekker pintje. Maar wanneer je het wil neerzetten op de tafel merk je dat heel wat andere mensen uit hetzelfde soort flesje drinken… met deze tips zorg je ervoor dat niemand zich op jouw feestje vergist!

  Lees meer »
 8. I can’t wait for the weekend to begin… : Zo organiseer je de perfecte afterwork

  Je hebt er een lange werkweek opzitten en je kan wel wat ontspanning gebruiken. Dan is een afterwork altijd een goed idee. Met deze tips wordt het zeker een succes!

   

  Lees meer »
 9. Bier van de maand - Vicaris Lustrum

  Samen en exclusief voor Prik&Tik selecteert biersommelier Ben Vinken elke maand een bijzonder speciaalbier in 75cl-fles. Verkrijgbaar bij alle Prik&Tik-winkels en online. Bovendien krijg je bij aankoop van dit bier een gratis Beersommelier 20cl-proefglas cadeau. Ontdek het bier van de maand in je Prik&Tik-winkel!

  Maart 2020 – Vicaris Lustrum 75cl

  Lees meer »
 10. De lekkerste wintercocktails voor donkere dagen

  Prik&Tik - Wintercocktails - Haardvuur

  Een goede wintercocktail moet hartverwarmend zijn en je lichtjes doen gloeien. Geen frisse Aperol Spritz of tropische Pina Colada maar eerder een stoere Rusty Nail of een creamy Tom & Jerry.

  Rik sprokkelde wat hout voor het haardvuur én de beste recepten bij elkaar.

  Lees meer »
Pagina

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van al onze laatste acties.