Blog

 1. Sofie’s Beer Talk – Bierbox Cheers in a box

  In ons bierland België zijn we verwend. Je kan steeds kiezen uit zo vele mooie bieren en brouwerijen. Bovendien werd onze biercultuur erkend door UNESCO als immaterieel werelderfgoed. Ik stelde voor Prik&Tik een bierbox samen: “Cheers in a box”, hiermee hoop ik een voorproefje mee te geven van hoe bijzonder als ook verschillend qua smaak en stijl onze bieren wel zijn. Via deze twaalf bieren ga je op een smaakvolle ontdekkingstocht doorheen het Belgische bierlandschap. In deze blog beschrijf ik alvast 5 van deze 12 heerlijke bieren.

  Oude Geuze Boon - Brouwerij Boon - 7 %
  In 1978 nam Frank Boon de geuzestekerij over van René De Vits, die toen bekend stond als één van de beste geuzemakers. Samen met zijn zonen Karel en Jos Boon bouwde hij hun lambiekbrouwerij uit tot de grootste van ons land. Een oude geuze is een blend van lam

  Lees meer »
 2. Sofie’s Beer Talk - Herfst in je glas

  De prachtige kleuren van de herfst kun je overal ontdekken. Op een wandeling door het bos, in de mode voor het herfstseizoen en in je bierglas! Van goudblond tot roodbruin en diep donker, het zijn de kleuren die je vaak ziet schitteren in bieren. En dan heb ik nog niet over hun aroma’s en smaken, deze combineren moeiteloos bij vele herfstgerechten. Van zuur tot zoet, van strak tot rond, van licht tot krachtig en volmondig, het is een zalig seizoen om aan foodpairing met bier te doen.

  Lees meer »
 3. Fall Spritz: de herfstcocktail

  Aperol Spritz kwam enkele jaren geleden overwaaien uit Noord-Italië en is sindsdien uitgegroeid tot een echte topper op al onze zomerse terrassen. Een groot glas gevuld met Aperol en wat tonic of cava, enkele ijsblokjes en een stukje appelsien. Heerlijk toch?

  Maar Rik zou ook graag in de herfst blijven genieten van zijn Spritz. Daarom zocht hij een Spritz recept dat perfect past bij de geuren en kleuren van de herfst. Ook zo benieuwd als wij naar zijn Fall Spritz recept?

  Lees meer »
 4. Het is pas fijn als er bubbels zijn! Maar het hoeft zeker niet altijd champagne te zijn

  Op 31 december gaan we weer met z’n allen klinken om het nieuwe jaar feestelijk in te zetten. Traditioneel doen we dat met een glaasje champagne maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Er zijn nog veel andere bubbels die minstens even feestelijk en even lekker zijn.

  Rik selecteert daarom voor jou enkele lekkere alternatieve bubbels uit het Prik&Tik gamma.

  Lees meer »
 5. Een biermand als geschenk? Altijd een goed idee!

  Ben je zoek naar een passend geschenk? Is je vriend of vriendin een bierliefhebber? Dan hebben we bij Prik&Tik het lekkerste geschenkidee in huis: een biermand! Maar hoe begin je nu aan de samenstelling van zo’n biermand? Het kiezen van een thema is altijd een goed idee. Een Belgische biermand bijvoorbeeld, want geen enkel land ter wereld heeft zo’n rijk en gevarieerd aanbod als ons eigen landje.

  Lees meer »
 6. Bier van de maand: Curtius

  In 2012 startten François en Renaud, twee jonge agronomen, hun brouwavontuur in een kleine garage. Hun passie voor bier en brouwen bracht hen samen. Ze bestudeerden en experimenteerden erop los en creëerden zo hun befaamde Curtius.

  Vandaag vinden we deze jongere ondernemers terug in Brasserie C, een prachtig historisch pand in het oude Begijnhof in hartje Luik. Naast de Curtius brouwen de twee vrienden nog andere bieren in hun gloednieuwe brouwerij La Fabrique C in het Quartier St. Leonard.

  Biersommelier Ben Vinken selecteerde hun blonde Curtius als bier van de maand bij Prik&Tik. Samen met Rik zijn we heel benieuwd naar het resultaat onder de kurk.

  Lees meer »
 7. Drink lokaal: bieren uit de buurt

  De laatste jaren leerden we het belang van lokaal shoppen kennen. Groenten van de boer om de hoek, kleding van een Belgisch merk en … bier uit de buurt! Speciaal voor jou heeft Rik lekkere bieren uitgekozen die op een boogscheut van een Prik&Tik-winkel gebrouwen worden. Tijd voor lekkere ontdekkingen.

  Lees meer »
 8. De perfecte wijn voor je afterwork party

  I can’t wait for the weekend to begin … Ken je dat gevoel? Je hebt de hele week hard gewerkt en hebt zin om even de beentjes los te gooien. Tijd om met je beste werkvrienden een feestje te organiseren. En met deze wijnen maak je er een deluxe afterwork van!

  Lees meer »
 9. Bitter is beter: de smaak van het seizoen

  Move over, zoet en zuur. Deze herfst en winter draait het allemaal om bitter. De spreuk zegt het al: bier is bitter, bier is best. Maar het blijft niet beperkt tot bittere bieren. Ook cocktails en zelfs alcoholvrije aperitieven gaan voluit voor een uitgesproken smaak. Rik stelt je zijn favoriete bittere smaakmakers voor!

  Lees meer »
 10. Bier van de maand: Ros Beiaard

  In 1999 probeerde Vincent Dillewyns eens iets helemaal nieuws: hij brouwde bier in zijn garage. De Vicaris was geboren! En nu, 23 jaar later komt de brouwerij op de proppen met een nieuwe versie van hun Ros Beiaardbier. Dat is een specialleke, want in 2019 was dit het allereerste bier gebrouwen op basis van vlas – een lokaal gewas uit de streek rond Dendermonde. Dat wil Rik dus zeker wel eens proeven!

  Lees meer »
Pagina