Blog

 1. Ho ho ho! Ken je deze kerstbieren al?

  De eindejaarsperiode met zijn lange winteravonden is dé periode om te genieten van een stevig degustatiebier. Rik selecteerde voor jullie vier toppers uit het uitgebreide Prik&Tik-gamma aan kerstbieren. Vier keer anders, maar wel vier keer top!

  Lees meer »
 2. Cava GM - Leave a little sparkle wherever you go!

  De Belgen zijn levensgenieters, feestvierders en zeker als er bubbels zijn. De mousserende wijnen, en dan vooral de Spaanse cava’s, worden steeds populairder. In 2008 werden er in België zo’n 10 miljoen flessen cava verkocht. Tien jaar later waren er dat al meer dan 30 miljoen. Twee op drie van alle bubbels die op de Belgische markt verkocht worden zijn cava’s. Het is volgens de Belgen dan ook het perfecte aperitief!

  Lees meer »
 3. Drie klassieke gin & tonics voor de feestdagen, maar wel alcoholvrij!

  De opmars van de hippe mocktails is niet te stuiten. Heel lekker, fris en meestal erg fruitig. Super natuurlijk, maar soms heb je gewoon zin in een good old gin & tonic, maar dan wel zonder alcohol! Misschien omdat je de Bob van dienst bent, maar net evengoed omdat je liever geen alcohol drinkt. En het goede nieuws is dat dit perfect kan. Er komen hoe langer hoe meer fantastische alcoholvrije gins op de markt die qua smaak en karakter héél moeilijk van het origineel te onderscheiden zijn. Rik zocht en vond enkele toppers om de liefhebbers van alcoholvrij én gin de verrassing van hun leven te bezorgen.

  Lees meer »
 4. Professional van Prik&Tik aan het woord: Jordi

  Elke maand vertelt een Prik&Tik-medewerker over zijn of haar favoriete drankje. Vandaag is Jordi aan de beurt. Hij werkt al 4 jaar bij Prik&Tik als magazijnier/aankoopverantwoordelijke in Melle.

  Lees meer »
 5. Bier van de maand: Buffalo Grand Cru

  In het lieflijke Oost-Vlaamse dorp Sint-Lievens-Esse brouwt de familiebrouwerij Van Den Bossche al sinds 1897 ambachtelijke bieren van topkwaliteit.

  Het ontstaan van het Buffalobier is een echt circusverhaal met een, gelukkig voor ons, heerlijke afloop. Op een dag in 1907 sloeg het Buffalo circus de tenten op in Sint-Lievens-Esse. De brouwersgasten gingen allemaal kijken naar de voorstelling op het dorpsplein. De ‘Chinese vrijwilliger’ die in de kokende wort moest roeren om er voor te zorgen dat die niet aanbrandde, ging stiekem ook kijken. Na de voorstelling liet de knecht de wort afkoelen en voegde hij er gist aan toe. Pas toen de brouwmeester een staal nam, merkte hij dat er een ander bier was gebrouwen. Het Buffalo bier was geboren.

  Lees meer »
 6. Professional van Prik&Tik aan het woord: Chloé

  Ook deze maand vertelt een Prik&Tik-medewerker over zijn of haar favoriete drankje. Dit keer is Chloé aan het woord. Zij maakt al sinds 2017 het mooie weer bij Prik&Tik Melle als kassierster/marketingmedewerkster.

  Lees meer »
 7. De belangrijkste trends voor 2022

  Sommige trends verdwijnen snel en sommige zijn echte blijvertjes, welke trends mogen we volgend jaar verwachten?

  Rik heeft er zijn kristallen bol bij genomen en tracht voor jullie de belangrijkste trends voor 2022 op een rij te zetten. En natuurlijk is alles te verkrijgen bij Prik&Tik!

  Lees meer »
 8. Glühwein 3X anders

  Glühwein is het ideale drankje om je heerlijk snel op te warmen. Geen wonder dat glühwein zo populair is op kerstmarkten, rond vuurkorven of langs de skipistes. Rik stelt jullie graag zijn drie favoriete recepten voor.

  Lees meer »
 9. Verras je gasten met champagne … bier!

  Jawel! Je leest het goed, er staat wel degelijk ‘champagnebier’. De creativiteit van onze brouwers is gewoonweg grenzeloos en champagnebier is daar een héél mooi voorbeeld van. Champagnebieren zijn meestal bieren van lage gisting die uitzonderlijk lang rijpen. Sommige champagnebieren verhuizen daarvoor zelfs tijdelijk naar grotten in de Franse champagnestreek. Deze bieren hebben een hoog koolzuurgehalte voor de fijne belletjes, zijn meestal heel delicaat en soms licht kruidig. Zoals het hoort, wordt champagnebier verkocht in flessen van 0,75 liter met kurk.

  Lees meer »
 10. Bier van de maand: Rodenbach Red Tripel

  Brouwerij Rodenbach bestaat 200 jaar en viert dat met een nieuw bier: Rodenbach Red Tripel, een blend van een donkere tripel met foederbier dat twee jaar rijpte op houten vaten. Meesterbrouwer Rudi Ghequire en zijn team gingen de uitdaging aan om een uniek jubileumbier te creëren en slaagden daarin met verve. De meesterbrouwers van Rodenbach zijn ook meesterblenders en het resultaat van hun experimenten is een hoogst originele lichtzure tripel die smaakt naar meer.

  Lees meer »
Pagina

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van al onze laatste acties.