Blog

 1. Bier van de maand: Malheur 8

  Ons bier van de maand is er eentje van de brouwerij Malheur uit Buggenhout. Stamvader Balthazar De Landtsheer startte met brouwen in 1773. In 1997 startte Manu De Landtsheer de activiteiten van deze traditierijke onafhankelijke brouwerij opnieuw op. De vier blonde Malheur bieren worden gebrouwen volgens een oude en klassieke methode met gerst, hop en gist, maar er worden wél hypermoderne installaties voor gebruikt. Voor deze Malheur 8, een exclusiviteit van Prik&Tik, koos Manu Saaz-hop, die het bier zijn karakteristieke citrusaccenten geeft.

  Lees meer »
 2. Hoog tijd voor een zomers fruitbier!

  De opkomst van fruitbieren gaat onverminderd door, en terecht! Fris, fruitig, dorstlessend en niet te veel alcohol, wat wil je nog meer? Rik zette zich bij zonsondergang op zijn terras en proefde voor ons een kersverse klassieker en drie nieuwkomers.

  Lees meer »
 3. De lekkerste cocktails met bubbels

  Een goed gekoeld glas champagne, cava of prosecco is al een perfect aperitief op zich, maar wist je dat een goed glas bubbels ook de basis kan zijn voor een sprankelende cocktail? De Apérol Spritz kennen we ondertussen allemaal, maar Rik stelt je graag zijn geheime favorieten voor. Oh ja, voor hij het vergeet, in alle recepten kan je de cava vervangen door een prosecco of een champagne en vice-versa. Geen enkel probleem!

  Lees meer »
 4. Bier van de maand: Vibrant P’Ocean

  Het Prik&Tik bier van de maand is deze keer iets héél speciaals en uniek. Deze Vibrant P’Ocean is een co-creatie van de Amerikaanse Dogfish Head Brewery en het West-Vlaamse Rodenbach. Het resultaat van deze culture clash moet je geproefd hebben en is zowat het beste wat je op deze planeet in blik kan kopen!

  Lees meer »
 5. Cynar, de verborgen parel onder de Italiaanse amaro’s

  Heb je al eens van amaro’s gehoord? ‘Amaro’ wil letterlijk ‘bitter’ zeggen in het Italiaans en verwijst naar heel wat superlekkere, bitterzoete kruidenlikeuren uit Italië.

  Cynar is zo’n traditionele Italiaanse amaro op basis van artisjok. Hij is al sinds 1952 op de markt. Angelo Dalle Mollo experimenteerde met cynarine, een bitter extract uit de wortels en bladeren van de artisjokplant en verfijnde de smaak met 13 kruiden en planten. De bitterzoete Cynar was geboren. Cynar kan je perfect puur drinken met een blokje ijs, maar het is ook een prima basis voor enkele eenvoudige maar verfrissende cocktails. Rik stelt ze je graag voor! 


  Lees meer »
 6. Hoe maak je de perfecte Negroni?

  De Negroni is een echte klassieker die dit jaar 101 kaarsjes uitblaast. Hij ontstond in 1919 toen graaf Negroni in Caffé Casoni een Americano bestelde, ‘maar wel liefst iets sterker’. De barman maakte een Americano met gin in plaats van spuitwater en de Negroni was geboren. De Negroni lijkt een eenvoudige cocktail met gelijke delen Campari, Martini Rosso en gin, maar toch zijn er enkele regels die je moet respecteren om tot een perfect resultaat te komen. Rik adviseert je om zeker voor een behoorlijk pittige dry gin te kiezen om het bitter & zoete geweld van de Campari en de Martini in toom te houden.

  Lees meer »
 7. Onze allerbeste vaderdagwijnen!

  Ben je op zoek naar het ideale vaderdagcadeau? Blader dan eens door deze selectie van Rik. Als gepassioneerd wijnliefhebber maakte hij zijn eigenzinnige keuze uit ons assortiment. Zijn kinderen weten meteen wat kopen. Jij ook?

  Lees meer »
 8. Creatief met de kids: knutselen met wijnkistjes

  Heb je een paar echte knutselaars in huis? Dan kan je met een kistje wijn heel wat kanten uit! Je kan niet alleen vanalles maken met de kurk maar ook het kistje zelf kan als basis dienen voor een tof project. Wij hebben er een paar voor je getest!

  Schilderkistje

  Lees meer »
 9. Veelbelovende bieren die je écht moet geproefd hebben!

  De Belgische bieren floreren zoals nooit voorheen. Ieder jaar komen er tientallen nieuwe bieren op de markt. Soms als pop-up bieren, maar anderen hebben echt de potentie om nieuwe klassiekers te worden. Rik nam zijn notitieboekje, begon te proeven en stelt jullie graag zijn toppers in spe voor.

  Lees meer »
 10. Splash of color: ontdek onze kleurrijkste drankjes

  Wat is er nog lekkerder dan een heerlijke frisse cocktail, mocktail of mixed drink? Een drankje dat er ook nog eens goed uitziet! Haal één van deze dranken bomvol kleur in huis – dat kan via onze winkels maar ook via de webshop – en maak zelfs van de druilerigste dag een mooi moment!

  Lees meer »
Pagina

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van al onze laatste acties.