Blog

 1. Ice, Shake & Pour: Cocktails in een handomdraai

  Binnen een handomdraai een lekkere cocktail in je hand? Dat kan met de ready-to-drink cocktails van Tails. Deze hoogwaardige kant-en-klare cocktails brengen de barervaring naar je eigen huis, inclusief heerlijke smaaksensaties en complexiteit van versbereide cocktails.

  Geen zin om zelf te mixen, shaken of twisten? Met de Tails cocktails tover je binnen enkele seconden een heerlijke cocktail op tafel. Rik is alvast fan!

  Lees meer »
 2. De comeback van de saison-bieren

  Saison- of seizoensbier. Je hebt er natuurlijk al wel eens van gehoord, maar heb je het ook al geproefd? Deze bierstijl dreigde een tijdje geleden in de vergetelheid te verdwijnen, maar veroverde het laatste decennium de harten van bierliefhebbers over de hele wereld. Van een eenvoudige dorstlesser groeide dit bier uit Henegouwen uit tot een ware ster.

  Lees meer »
 3. Yum! De beste cocktails met rum

  Wat Rik gemeen heeft met Jack Sparrow? Niet alleen de verpletterende good looks, maar ook een voorliefde voor rum. Op piratenschepen kreeg de bemanning namelijk elke dag een glaasje van de sterke drank. Zo vaak hoeft niet, maar een heerlijke cocktail met rum smaakt wel altijd. Zeker als de zomer in aantocht is. Rik zet zijn favorieten op een rijtje en geeft je telkens het beste recept.

  Lees meer »
 4. De 10 lekkerste cadeaus voor Moederdag

  Al ooit van Anna Jarvis gehoord? Rik ook niet. Toch speelt deze dame een heel belangrijke rol in ons leven.  Ze riep na de dood van haar eigen mama namelijk Moederdag in het leven.
  Dat alle lieve moekes sinds 1914 Moederdag op de tweede zondag in mei vieren en een cadeau krijgen, hebben ze dus aan haar te danken en aan president Woodrow Wilson. In Antwerpen eren we alle mama's dan weer op 15 augustus naar aanleiding van de feestdag van Maria.  

  Wil je graag jouw moeder extra in de bloemetjes zetten? Breng haar dan een ontbijt op bed of een lunch op maat – met een lekker glaasje erbij natuurlijk. Gelukkig kun je voor allebei tot het allerlaatste moment terecht in je Prik&Tik-winkel en op de webshop! Rik heeft alvast de leukste cadeaus voor haar uitgekozen.

  Lees meer »
 5. Bier van de maand: Kerel Saison

  Al sinds het einde van de 19e eeuw maakt de Verbeeck-Back brouwerij in Tielrode heerlijke Belgische bieren. En zo groeide deze topper door de jaren uit tot één van de meest gewaardeerde onafhankelijke brouwerijen in het noorden van het land. En dat wil VBDCK, oftewel Verbeeck-Back-De Cock, absoluut zo houden. Aan deze bieren komen geen grote multinationals of monniken te pas. Wel een echt familiebedrijf.

  Kerel is al langer een gevestigde waarde, maar nu krijgt hij een klein broertje. Net als alle andere verschillende soorten saison-bieren wordt Kerel Saison in de winter gebrouwen, zodat het in de lente en zomer gedegusteerd kan worden. Dit is dus het ideale moment voor Ben Vinken om de proef op de som te nemen.

  Lees meer »
 6. 4x heerlijke koffies met Monin

  De Monin siropen kan je gebruiken voor talloze bereidingen. Zo kan je de siropen gebruiken in je chocolademelk of thee, maar de meest begeerde toepassingen is de aanvulling van koffies met Monin.

  Benieuwd naar hoe je deze siropen het beste verwerkt in je koffie? Lees dan snel verder!

  Lees meer »
 7. Elder-power: de lekkerste drankjes met vlierbloesem

  Aaaah, de lente! Kuikentjes kwetteren, de zon schijnt en bloesems ontluiken … En Riks favoriet? Da’s de smaak van vlierbloesem. Die ziet er niet alleen delicaat en elegant uit, maar heeft ook een volkomen unieke smaak. Schipperend tussen zoet en fris, met een aroma dat zelfs een beetje aan parfum doet denken. In dezelfde hoek als bergamot, hibiscus of viooltjes.

  De laatste jaren heeft de vlierbloesem een echte opmars gekend. Vroeger kon je het alleen als een zelfgemaakt brouwsel in de kast van een omaatje vinden. Maar nu zit deze zachte smaak in frisdrank, sterke drank en zelfs cocktails. Rik stelt je met veel plezier het assortiment voor.

  Lees meer »
 8. De beste wijncocktails voor de lente

  Een glas wijn smaakt altijd. Maar soms mag het wel wat meer zijn! Daarom heeft Rik vijf heerlijke wijncocktails bedacht, met voornamelijk Spaanse en Portugese wijnen. Maak ze zoals ze hieronder staan of vervang deze cuvées door alcoholvrije wijn om er mocktails van te maken.

  Lees meer »
 9. De beste bieren voor bij de voorjaarsklassiekers

  Ben je een echte wielerfan? Dan komen er voor jou twee hoogdagen aan: Vlaanderens schoonste, de Ronde van Vlaanderen, en de ultieme klassieker Parijs-Roubaix. Daar moet je natuurlijk uitgebreid voor gaan zitten, liefst met een biertje in de hand. En niet het eerste de beste!

  Laat je door Rik inspireren en kies voor verschillende soorten bijzondere bieren die het wielrennen een warm hart toedragen.

  Lees meer »
 10. Bier van de maand: Lamoral

  Weet je wie de Graaf van Egmond was? Deze man was in de 16de-eeuwse Nederlanden één van de belangrijkste edelen. Tot hij op een dag beschuldigd werd van hoogverraad, een misdaad die je toen nog met de dood bekocht. In 1568 stond hij op de Grote Markt in Brussel, waar hij zijn laatste adem uitblies. Zijn doodsvonnis ondertekende hij met Lamoral Degmont. Zo schreef hij zijn eigen naam.

  Deze rebel en voorvechter van het goede was dus een interessante inspiratie voor deze goudblonde creatie van Brouwerij Van den Bossche. De brouwer maakt naast de Lamoral nog andere verschillende soorten Belgische bieren waaronder Pater Lieven, Zatte Rita, Buffalo en Livinus. Maar met dit blonde 8%-bier deelt de brouwerij een originele invalshoek, met kracht en levensvreugde. Echt een glas om het leven mee te vieren!

  Lees meer »
Pagina