Blog

 1. Festival Fever: De beste drankjes bij de leukste beats

  Festival Fever: De beste drankjes bij de leukste beats

  Rock Werchter, Dour, Core Festival of Pukkelpop op de agenda staan deze zomer? De festivalzomer is niet de goedkoopste periode van het jaar. Daarom neem je misschien best al enkele drankjes mee op de camping om toch iets te kunnen besparen.

  Rik geeft je genoeg tips over welke festival drankjes het lekkerst zijn en misschien nog het allerbelangrijkste: hoe houd je je drank koud op de camping.

  Lees meer »
 2. Vier de Nationale Feestdag en ontdek 5 Belgische top brouwerijen!

  Vier de Nationale Feestdag en ontdek 5 Belgische top brouwerijen!

  De Belgische Nationale feestdag op 21 juli, voor vele is het gewoon een extra vrije dag in juli. Maar waarom krijgen we deze dag vrij? Rik heeft het eens opgezocht, en daarvoor moest hij heel diep in zijn geschiedenisboeken zoeken.

  We gaan terug naar 21 juli 1831, waar de eerste koning der Belgen de eed aflegde. Dat is wel al heel lang geleden vind je niet? Rik keek nog wat dieper in zijn boeken en vond dat het Belgisch bier zelfs nog langer bestaat dan onze Nationale feestdag. Al in de middeleeuwen deden ze aan Belgisch bierbrouwen.

  Lees meer »
 3. Bier van de maand: Amer-Amer

  Bier van de maand: Amer-Amer

  De Ranke? Da's echt een bittere brouwerij. Begrijp ons niet verkeerd: ze zijn zeker niet grumpy of negatief. Integendeel zelfs: ze zijn enorm enthousiast over traditionele, bittere bieren. Jaren geleden werden ze daarom een beetje ongerust. Heel veel bieren werden steeds feller gezoet om ze 'toegankelijk' te maken. Het resultaat: de old school bieren, met hun typische, uitgesproken smaak begonnen stilaan te verdwijnen.

  Daar wilde Brouwerij De Ranke een stokje voor steken! Dus startten ze begin jaren tachtig een brouwerij die de traditionele brouwerswaarden hoog in het vaandel draagt. Kwaliteitsvolle grondstoffen, geen artificiële extracten en vooral heel veel liefde voor het vak. En met aandacht voor ecologie.

  Lees meer »
 4. 4 recepten om zelf ijsjes te maken met de kinderen

  4 recepten om zelf ijsjes te maken met de kinderen

  Ah, de zomer is eindelijk daar! Op vakantie gaan, uitstapjes doen, spelletjes spelen, … Maar de zomervakantie is soms toch lang om in te plannen en af en toe wil je ook gewoon een dagje thuis zijn. Daarom is Rik op zoek gegaan om iets leuks te doen met zijn kleinste vriendjes. Rik laat zich al eens graag verfrissen door een lekker ijsje, dus vertelt hij je graag hoe je deze verkoelende tussendoortjes gezellig samen kan maken op een warme dag!

  Lees meer »
 5. Sofie's Beer Talk: Wild van bier

  Sofie's Beer Talk: Wild van bier

  De Bretts worden steeds meer gesmaakt. De wie? Nee, het is niet de naam van een nieuwe popgroep, maar een afkorting voor Brettanomcyes ofwel de wilde gisten. Verschillende brouwerijen creëerden hun eigen wild aka brett bier. Sofie verdiepte zich in het aanbod en vond vier absolute aanraders.

  Lees meer »
 6. Prik&Tik is al 40 jaar Op&Top!

  Prik&Tik is al 40 jaar Op&Top!

  2024 markeert een speciaal jaar voor ons want Prik&Tik blaast 40 kaarsjes uit! En dat kunnen we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Al vier decennia lang staan we klaar om onze klanten de beste service en de heerlijkste koude drankjes aan te bieden. Voor ons 40-jarig jubileum gaan we er een extra Op&Top jaar van maken!

  Lees meer »
 7. Sofie's Beer Talk: 4 heerlijke fruitbieren

  Sofie's Beer Talk: 4 heerlijke fruitbieren

  Wie fruitbier zegt, denkt vaak spontaan aan kriek en rood fruit. Toch zijn er ook andere verrassende fruitsmaken, denk maar aan een bier met blauwe bessen. Van zuur tot zoet valt er alleszins heel wat te ontdekken in ons Belgisch fruitbiergamma. Sofie geeft alvast vier frisfruitige biertips mee.

  Lees meer »
 8. Rosé all day: de lekkerste rosé bubbels

  Rosé all day: de lekkerste rosé bubbels

  Eindelijk! De dagen worden langer en de zon begint lekker warm aan te voelen. De perfecte tijd dus om een fles rosé bubbels open te trekken. Of je met vrienden in de tuin zit of gewoon wilt ontspannen na een lange dag, een glas gekoelde rosé bubbel is altijd de perfecte keuze!

  Lees meer »
 9. Energie en verfrissing: dranken voor de sportzomer 2024

  Energie en verfrissing: dranken voor de sportzomer 2024

  Met het EK voetbal in juni, de Tour de France en Wimbledon in juli en de Olympische Spelen 2024 in augustus om naar uit te kijken, staat de sportwereld dit jaar in vuur en vlam! Voor zowel deelnemers als sportfans is energie en hydratie van essentieel belang. Gelukkig heeft Rik zijn favoriete drankjes klaarstaan om je te helpen genieten van deze sportieve momenten!

  Lees meer »
 10. NIEUW: Fever-Tree Cocktails Mixers

  NIEUW: Fever-Tree Cocktails Mixers

  Een klassieke Margarita of Mojito maken is nu net zo makkelijk als het maken van een gin tonic! Wij gaan tot het uiterste voor de beste mixer. Lees snel verder!

  Lees meer »