Bij een barbecue drink je een wijntje of een frisse pint, toch? Mis! Ook een niet te complexe, kruidige cocktail kan meer dan perfect smaken bij een stukje vlees, vis op gevogelte op de grill.

Rik zocht en vond drie eenvoudig te bereiden cocktails die perfect smaken bij je zomerse BBQ.

 

  1. Vermouth & Fennel Fantasy

Een mooie mix van de kruidigheid van witte vermout, de frisheid en citrusaccenten van pompelmoes en de anijstoetsen van venkel. Héél lekker bij gegrilde vis!

Dit heb je nodig:

  • 6 cl Martini Bianco
  • 2 cl versgeperst limoensap
  • 8 cl versgeperst pompelmoessap
  • 1 stukje venkel
  • enkele plukjes venkelgroen
  • crushed ice

Zo maak je het:

  1. Meng de vermout, het pompelmoessap en het limoensap in een cocktailshaker en shake.
  2. Vul een tumbler met crushed ice en giet de cocktail erover uit via een strainer.
  3. Versier met het schijfje venkel en het venkelgroen.

 

  1. The Berry Snapper

Een cocktail op basis van whisky met een royale dosis bessen en geurige basilicum. De ideale allrounder voor de late zomerse uurtjes rond de grill.

Dit heb je nodig:

  • 5 cl Famous Grouse Scotch Whisky
  • 3 blauwe bessen
  • 6 braambessen
  • 1 koffielepel Lumba rietsuikersiroop
  • Het sap van 1/2 limoen
  • Enkele blaadjes basilicum
  • IJsblokjes

Zo maak je het:

  1. Plet enkele blaadjes basilicum en de helft van de braambessen in een shaker, zodat alle aroma’s vrijkomen.
  2. Pers de halve limoen en giet het sap erbij samen met de suikersiroop de
  3. Vul een whiskyglas met ijsblokjes en giet er de cocktail over.
  4. Werk af met blauwe bessen, braambessen en enkele blaadjes basilicum.

 

  1. Bloody Margarita

Een kruidige variant op de klassieke margarita die het verrassend goed doet bij gegrild rood vlees. Heb je een tomahawk of T-bone steak op de barbecue liggen? Niet twijfelen en verras je gasten met deze spicy Bloody Margarita.

Dit heb je nodig:

  • 4 cl witte Havana Club rum
  • 1 koffielepel Lumba rietsuikersiroop
  • 1 takje verse rozemarijn
  • het sap van 1/4 citroen
  • 8 cl versgeperst sap van bloedappelsienen
  • crushed ice

Zo maak je het:

  1. Doe de rum met het citroensap, de suikersiroop en het bloedsinaasappelsap in een shaker.
  2. Shake en giet de cocktail via een strainer over het crushed ice in een robuust cocktailglas.
  3. Versier de cocktail met een takje rozemarijn.