De ijskappen smelten, de bijen sterven uit en de Belgische jeugd komt massaal op straat … Dat het klimaat een dringende kwestie is, valt niet meer te ontkennen. Omdat alle kleine beetje helpen, zetten we 3 drankjes op een rijtje die zelf een serieuze steen bijdragen.

En pssst … wist je dat je bij Prik&Tik ook heel wat soorten water en frisdrank in glazen flessen kunt verkrijgen? Da’s dubbel zo goed voor het milieu!

Bionina

Mister Lemon, Miss Blood Orange en Lady Pink Grapefruit mogen dan wel klinken als Cluedo-karakters, maar het zijn gewoon de heerlijke smaken van Bionina-vruchtendrank. Het fruit voor Bionina wordt geteeld zonder pesticides en zonder genetisch gemodificeerde organismen. Bovendien zet dit Belgische merk in op kwaliteit over kwantiteit, waardoor het drankje extra smaakvol wordt en er geen grote landbouwoverschotten gecreëerd worden.

Bionade

Verantwoordelijkheid opnemen voor het milieu is nog nooit zo verfrissend geweest! Deze, van oorsprong, Duitse frisdrank wordt geproduceerd met enorm veel respect voor mens en natuur. Bovendien zet Bionade zich in voor de bijen, verschillende natuurreservaten en educatieve projecten. Als dat geen topper is …

La Trappe PUUR Biologisch

Voor het brouwen van dit blonde topbier gebruikt de Nederlandse brouwerij La Trappe alleen groene energie. En de biologisch geteelde hop? Die wordt rechtstreeks bij de boer ingekocht. Een doordrinker met een verhaal – en een positieve invloed op het milieu.