Mocktails, zijn hip, mocktails zijn in en met recht en reden. Ben je de BOB van dienst? Heb je geen zin in nog maar eens een glas cava? Heb je een hekel aan appelsiensap? Of wil je gewoon een heel lekker en gezond drankje voor jong en oud? Allemaal goede redenen om eens een mocktail te proberen!

Mocktails zijn de varianten van cocktails met één héél groot verschil: er zit geen druppel alcohol in. Wat is dus een virgin mojito? Juist! Een alcoholvrije variant op de klassieke mojito zonder rhum. En zo heb je virgin pina colada’s, virgin cosmopolitans en zelfs virgin sex on the beach. Maar cocktails en mocktails associëren we bijna automatisch met zomer, zon en zee. Met een beetje creativiteit creëer je ook heel lekkere mocktails die het perfect doen na een pittige herfstwandeling. 

We beginnen met de klassieker der klassiekers: de virgin bloody mary. Je perst een halve citroen en doet het sap samen met ongeveer 200 ml tomatensap en 2 koffielepels worcestershiresaus en goed wat ijsblokjes in je shaker. Je kruidt het af met enkele druppels tabasco en wat peper van de molen. Goed shaken en je virgin bloody mary is klaar. Je kan hem serveren in een longdrinkglas en afwerken met een schijfje citroen en een stengel bleekselder.

PrikenTik-Bartender-Mocktail-virgin-bloody-mary

Tip: laat je gasten raden naar de correcte uitspraak van worcestershiresaus. Je kan de worcestershiresaus ook vervangen door enkele dashes angostura. Heel pittig en veel makkelijker uit te spreken!

De herfst is het seizoen van de appelen en de bieten en dat inspireert ons voor een heel gezonde herfstmocktail. Wat heb je nodig? 2 wortelen, geschild en in plakjes, 1 appel, geschild en in plakjes, 2 rode bieten in blokjes, 2.5 cm gember, geschild, een halve limoen, geschild en 180 ml water. Je doet alles in de blender, goed mixen en door een zeef gieten. Opdienen met of zonder ijs, versierd met enkele granaatappelpitjes. Een gezonde opkikker na een stevige wandeling.

PrikenTik-Bartender-mocktail-herfst

Heb je de smaak van een goede mocktail te pakken? Kijk dan zeker eens in de rubriek fris van onze webshop.