PrikenTik - Aperol Frosé

Enkele jaren geleden verscheen er een nieuwe speler op de Belgische aperitiefscene: Aperol. Dit Italiaans aperitief was in zijn thuisland al langer beroemd, maar brak pas recent helemaal door bij ons. En ook rosé, de ultieme zomerwijn, is populairder dan ooit – al helemaal in zijn bevroren of ‘frosé’-vorm. Dus deze twee zonnige dranken combineren in een originele cocktail is een logische volgende stap, niet?

Wij gingen voor jou met de ijsmachine in de weer en testten dit verrassende recept. Het resultaat is een ultiem zonnige creatie, die zeker naar meer smaakt. En absoluut niet zo ingewikkeld als je zou denken!

Dit heb je nodig:

  • 50 cl Aperol
  • 75 cl Baron d’Arignac Syrah Rosé
  • 1,3 kg aardbeien, zonder steeltjes
  • Het sap van 2 sinaasappels
  • Het sap van 2 limoenen
  • 2 el kristalsuiker
  • Munt, om te garneren
  • Een ijsmachine
  • Een glazen bokaal
  • Een zeefje

Zo maak je hem:

Snij de helft van de aardbeien in stukjes en doe ze in een grote glazen bokaal. Giet de Aperol erbij, sluit de bokaal, schud stevig en zet minstens 12 en maximum 72 uur in de koelkast. Proef de Aperol elke 12 uur. Smaakt hij net zoveel naar aardbei als je lekker vindt? Giet het mengsel dan door een zeef, zet de aardbeien aan de kant (ze zijn lekker voor bij vanille-ijs!) en hou de Aperol. Eens deze Aperol-mix klaar is kan je hem tot 7 dagen in de koelkast bewaren.

Combineer nu de gekoelde rosé, de rest van de aardbeien, de aardbei-geïnfuseerde Aperol, het sinaasappelsap, het limoensap en de suiker in een blender. Blend tot een glad geheel. Giet het mengsel in een ijsmachine en laat 30 tot 40 minuten draaien. Serveer in een glas en garneer met muntblaadjes.

Wil je deze cocktail graag op voorhand maken? Vries hem dan in en doe hem even opnieuw in de ijsmachine voordat je serveert.