PrikenTik - Bartender - Belgische cocktails

Op 21 juli vieren we het ontstaan van ons ingewikkeld maar o zo mooi landje. En daar hoort natuurlijk een aangepast drankje bij. Wij lichten voor jou 4 cocktails uit die perfect passen bij de nationale festiviteiten. Vier je met ons mee?

Spicy Juniper

Jenever heeft wat last van een stoffig imago… maar da’s volledig onterecht! Deze Hasseltse lekkernij heeft evenveel te bieden als Engelse gin, en laat zich op dezelfde manier combineren. We hebben een cocktail uitgekozen waarvoor je maar 3 ingrediënten nodig hebt, maar die toch een drankje maken met boordevol smaak.

PrikenTik - Bartender - Spicy Juniper

Dit heb je nodig:

Zo maak je hem:

Vul een glas met ijsblokjes. Giet de jenever in het glas en roer kort door elkaar met een barlepel. Giet nu ook de ginger ale langs de lepel in het glas. Voeg 2 ml bitters toe en roer stevig. Werk af met een schijfje citroen en een maraschinokers.

Lambic Sangria

Sangria is een vaste waarde op zomerfeestjes, maar een make-over kan nooit kwaad! En dus leren we je graag hoe je een Belgische versie van de Spaanse klassieker kunt maken. Het perfecte, verfrissende drankje voor zoetekauwen.

PrikenTik - Bartender - Lambic Sangria

Dit heb je nodig:

Zo maak je hem:

Combineer alle ingrediënten in een grote kan en meng met een lange lepel. Makkelijker kan het bijna niet!

Gentse Daiquiri

Wij laten ons maar al te graag bij de neus nemen door deze cocktail. Gebaseerd op het beroemde Gentse snoepje, de cuberdon, is dit het ideale drankje voor een high tea of ladies’ night.

PrikenTik - Bartender - Gentse Daiquiri

Dit heb je nodig:

Zo maak je hem:

Meng alle ingrediënten in een shaker en serveer in een glas vol ijs. Steek het neuzeke op de rand van het glas.

Chocolate Martini

Niks Belgischer dan chocolade. En dus kon een cocktail met deze nationale lekkernij niet in onze lijst ontbreken. Deze Chocolate Martini verleidt iedereen – en is bovendien lekker makkelijk!

PrikenTik - Bartender - Chocolate Martini

Dit heb je nodig:

Zo maak je hem:

Vul de shaker voor 2/3 met ijs en voeg hieraan alle ingrediënten toe. Shake goed en giet door een strainer in een gekoeld glas. Steek een praline op de rand van het glas.