PrikenTik - Bartender - Halloween cocktails

Voel je de spoken al voorbij zoeven? Hoor je de vloer al kraken? Halloween komt snel dichterbij, en dus wordt het hoog tijd om je griezelfeestje te plannen. Wij hebben alvast wat creepy cocktails voor je bedacht die je kan serveren als je kleine monsters in hun bedje liggen.

Black velvet

Wat is er toepasselijker voor deze duistere feestdag dan een gitzwarte cocktailcreatie? Hij werd in de Victoriaanse tijd gemaakt om de rouw te symboliseren, maar is nu vooral een fijne en eenvoudige toevoeging aan je Halloween-menu.

Black Velvet cocktail

Dit heb je nodig:

Zo maak je hem:

Giet eerst de Cava GM in een groot, gekoeld glas en voeg er dan de Guinness bij. Meng met een barlepel en serveer.

Pumpkin punch

Deze punch kan je in grote hoeveelheden maken. En maar goed ook, want al de gasten van je griezelparty zullen weg zijn van deze heerlijke creatie.

PrikenTik - Bartender - black velvet

Dit heb je nodig:

Zo maak je hem:

Druk de rand van de glazen eerst in citroensap en dan in suiker waarin je zwarte voedingskleurstof hebt opgelost. Voeg de pompoen, sinaasappelsap, citroensap, rum, bruiswater, gember en honing samen in een grote kom. Roer totdat het mengsel glad is. Giet de cocktail vervolgens door een zeef in een grote kan. Voeg ijsblokjes toe. Serveer in de gedecoreerde glazen.

Heksenbrouwsel

Voor een gewiekste heks is alleen het beste goed genoeg. Drink deze donkere, frisse cocktail op eigen risico…

PrikenTik - Bartender - Pumpkin Punch

Dit heb je nodig:

Zo maak je hem:

Shake de vodka en de bessenjenever en de kleurstof in een met ijs gevulde shaker. Giet in een martini-glas en giet er de Spa Citroen bij. Serveer.

Butterbeer

Ga jij op Halloween verkleed als Harry Potter? Dan kan je niet zonder een ijskoud glas butterbeer. In tegenstelling tot het recept uit de boeken bevat deze versie wel alcohol. Voor alle tovenaars die wel houden van een feestje.

PrikenTik - Bartender - Heksenbrouwsel

Dit heb je nodig:

Zo maak je hem:

Giet het bier in een stevig glas. Voeg er al roerend – met een cocktaillepel – de karamelsiroop bij. Laat er een bolletje ijs in vallen en werk af met slagroom.

Very bloody Mary

Geef een grappige – en griezelige – toets aan je klassieke Bloody Mary door ‘m in proefbuisjes of bloedzakjes te serveren. Als de vampiers maar niet alles opdrinken…

PrikenTik - Bartender - Halloween bloody mary

Dit heb je nodig;

  • 4,5 cl vodka
  • 10 cl tomatensap
  • 1 cl citroensap
  • enkele druppels worcestershiresaus
  • enkele druppels tabasco
  • een snuifje selderijzout

Zo maak je hem:

Voeg alle ingrediënten samen in een glas met ijsblokjes en meng met een cocktaillepel. Giet in proefbuisjes en serveer in een kommetje met ijs.