Bier van de Maand

 1. Bier van de maand: Ouwen Duiker 75cl

  Bier van de maand: Ouwen Duiker 75cl

  Al ooit van een 'ouwen duiker' gehoord? Zo noemen ze in Oost-Vlaanderen een oude snoeper. Over zijn dating-gewoontes gaan we het hier niet hebben, maar Rik lust altijd iets lekkers. Daarom vroegen we hem samen met Ben Vinken deze Belgische topper te proeven.

  Lees meer »
 2. Bier van de maand: Vicaris Tripel 75cl

  Bier van de maand: Vicaris Tripel 75cl

  De Vicaris-bieren van Brouwerij Dilewyns waren zo geliefd dat de familie niet anders kon dan hun huisgebrouwen bier officieel uit te brengen. Het brouwen zit in het bloed van deze Belgische familie uit Dendermonde. Vincent Dilewyns richtte de brouwerij op in 1999, maar de passie voor brouwen gaat veel verder terug. In 1885 had zijn familie al een brouwerij, die helaas tijdens de Tweede Wereldoorlog haar koperen ketels moest afstaan voor munitie.

  Lees meer »
 3. Bier van de maand: Hopruiter

  Bier van de maand: Hopruiter

  Een tropic tripel? Wat is dat nu weer? Wel, Hopruiter is het eerste bier in zijn soort – maar vast niet het laatste. Want van deze fruitige, frisse creatie kun je echt geen genoeg krijgen. Daar moet wel een uitzonderlijke brouwer achter zitten.

  Lees meer »
 4. Bier van de maand: Fourchette Grand Cru

  Bier van de maand: Fourchette Grand Cru

  “Dit is mijn beste bier ooit!” Een uitspraak die Jef Versele niet zomaar doet. Zeker niet als je weet dat deze levensgenieter, toevallig ook de eigenaar van Brouwerij Van Steenberge, zijn bieren met de grootste zorg en heel veel expertise brouwt. Maar de Fourchette Grand Cru is dan ook niet zomaar dertien in een dozijn. Dit specialleke is een exclusieve versie van de Fourchette, die een extra 20 maanden mocht gaan logeren in witte-wijnvaten. Eikenhouten vaten voor Sauvignon Blanc, om precies te zijn.

  Lees meer »
 5. Bier van de maand: Hommelbier Limited Edition Fresh Harvest 2024

  Bier van de maand: Hommelbier Limited Edition Fresh Harvest 2024

  Verkozen tot Bier van de Maand december 2023 - Ben Vinken
  Ontdek de proefnotities van Ben Vinken in onze blog!

  Lees meer »
 6. Bier van de maand: Martha Brown Eyes 75cl

  Bier van de maand: Martha Brown Eyes 75cl

  Martha, dat is proeven van het leven. Maar wie is Martha vraag je je af? Op die vraag geeft Ben Vinken heel graag antwoord. Martha heeft een blond en rood zusje, maar deze Martha Brown Eyes is echt nog een compleet nieuwe ervaring!

  Lees meer »
 7. Bier van de Maand: Boon Millésime Oude Schaarbeekse Kriek 2020

  Bier van de Maand: Boon Millésime Oude Schaarbeekse Kriek 2020

  Van Brouwerij Boon heb je natuurlijk al gehoord. Deze nationale trots heeft dan ook een rijke geschiedenis en brouwt alleen maar echte toppers. Geïnspireerd door geuzesteker René De Vits begint de jonge Frank Boon in 1972 met het maken van zijn eigen bier. In 1975 neemt hij de zaak van zijn held over. Brouwerij Boon is geboren! Sindsdien bleef niet alleen Frank voortborduren op het verhaal. Ook zonen Jos en Karel delen zijn passie en hebben de brouwerij zelfs recent overgenomen. Maar respect voor het verleden hebben ze zeker. Daar is ons Bier van de Maand het perfecte voorbeeld van.

  Lees meer »
 8. Bier van de maand: Saison de Bièrepassion

  Bier van de maand: Saison de Bièrepassion

  Tijd voor feest! Want Bierpassie, het magazine voor echte liefhebbers van het gerstenat, blaast binnenkort 100 kaarsjes uit. Al 100 nummers lang delen de redacteuren hun beste biertips, -adresjes en -ontdekkingen.

  Om dat te vieren wilde brouwerij De Glazen Toren wel eens iets speciaals doen. Hun Saison de Bierepassion werd speciaal gebrouwen voor het 100ste nummer. En om het nog feestelijker te maken werd het bier gebotteld in een limited edition fles met een bijzondere, kleurrijke en vrolijke wikkel – en zelfs een unieke kroonkurk!

  Lees meer »
 9. Bier van de maand: Duchesse de Bourgogne Magnum

  Bier van de maand: Duchesse de Bourgogne Magnum

  Het verhaal van Brouwerij Verhaeghe-Vichte gaat helemaal terug tot 1885. De West-Vlaamse broers Adolphe en Paul Verhaeghe maakten nog voor de Eerste Wereldoorlog hun eigen creatie, die in de volksmond Polkes tonnenbier genoemd werd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog volgde een moeilijke periode, maar in vredesperiode schoot de populariteit van de brouwerij pas echt de hoogte in. Hun filosofie bleef wel altijd dezelfde. Een klein assortiment, maar wel eentje van topkwaliteit.

  Lees meer »
 10. Bier van de Maand juli: Suskewiet 75cl

  Bier van de Maand juli: Suskewiet 75cl

  Dok Brewing Company is geen brouwerij zoals alle anderen … maar wel een plek voor iedereen! Een paar jaar geleden staken drie rasechte Gentenaars de koppen bij elkaar. Ze hadden allemaal een eigen bier-expertise en deelden een passie voor het gerstenat én hun stad.

  Nadat ze ideeën en pintjes uitwisselden met (inter)nationale brouwers en bierkenners was het idee voor de brewpub geboren. Niet gewoon een brouwerij of een café dus, maar een hippe combinatie van de twee. In de taproom kun je wel 30 verschillende soorten bieren op tap, en nog veel meer uit een blik of flesje degusteren.

  Lees meer »