Elk jaar in april vier ik een echte wielerhoogdag. Dan zit ik vanaf een uur of twaalf voor mijn tv om geen seconde te missen van de Ronde van Vlaanderen. Mijn favoriete moment? De beklimming van de Oude Kwaremont. Maar vijf uur tv-kijken zonder een fris biertje bij de hand, dat lukt me nooit. Hoog tijd dus om eens te checken of Kwaremont Blond zijn status als gedoodverfde favoriet kan waarmaken.

Prik&Tik - Bier review - Kwaremont blond

Uitzicht: dit biertje is goudkleurig met toetsen van lichtoranje schaduw. De kleur doet ons eerder denken aan een Belgische pale ale dan aan een typisch Belgisch blond bier. Het bier schuimt mooi in het glas, maar het witte schuim ruimt vrij snel plaats voor parelende luchtbelletjes.

Neus: je ruikt duidelijk de gist, mooi versmolten met citrus en enkele kruidige hints.

Smaak: smaakt naar sinaasappelsnoepjes, citroen en honing met mout als basis en een lichte maar niet overdreven zoete ondertoon. Een lekker fris biertje met een zachte, volle en kruidige smaak.

Afdronk: met 6,6% alcohol is deze Kwaremont Blond een echt medium bodied bier. De afdronk is vrij droog en lichtjes bitter. Een echte dorstlesser!


Conclusie
: Deze Kwaremont Blond voldoet perfect aan mijn criteria als Ronde van Vlaanderen-bier: fris en niet te zwaar. Of de renners na drie passages over de Oude Kwaremont nog even fris zullen zijn als ik na drie biertjes … dat valt af te wachten!

 

Schol!

 

Rik

Prik&Tik - Bier review - Rik