Scheldebrouwerij

Speciale mannen bij de Scheldebrouwerij! Brouwmeester Peter van den Eijnden ruilde in 1994 zijn politiefluitje en gummiknuppel in voor een roerstok en begon in piepkleine ketels bier te brouwen. Eerst in het Nederlandse Bergen-Op-Zoom, nu in het Belgische Meer. Belgisch bier met Nederlandse wortels dus!

Uitzicht: een diep roodbruin bier met een fonkelende gloed en een stabiele, crèmekleurige schuimkraag.

Smaak: een ongefilterd, niet gepasteuriseerd bier met nagisting op de fles: dat zijn drie garanties voor een pure en eerlijke smaak. Je proeft karamel, snoepjes, pruimen en gedroogd fruit.Afdronk: hoewel de eerste aanzet zoet is met lichte koffietoetsen, proef je in de afdronk een nabitterheid van pure chocolade.

Conclusie: Dit roodbruin bokbier is een karakterbier voor de echte bierliefhebber. Een herfstbier om bij weg te mijmeren.

Leuk om te weten: Wildebok dankt zijn naam aan de vaandeldragers van Scheldebrouwerij: ‘Knots & Knuppel’. Deze Wildemannen, afkomstig uit het wapen van hun geboortestad Bergen op Zoom, sieren sinds jaar en dag de etiketten van alle Scheldebieren. Op de illustratie van Wildebok proberen ze met man en macht de krachtige bok in toom te houden.

Tip van Rik: Bieren zoals Wildebok vinden hoe langer hoe meer hun weg naar de gastronomie. Dit bokbier Duitse stijl gaat goed samen met sterke kazen, zuurkool met worst, stamppot met rode kool, gerookte paling en makreel.

Schol!

Rik