Samen en exclusief voor Prik&Tik selecteert biersommelier Ben Vinken elke maand een bijzonder speciaalbier in 75cl-fles. Verkrijgbaar bij alle Prik&Tik-winkels en online. Bovendien krijg je bij aankoop van dit bier een gratis Beersommelier 20cl-proefglas cadeau.

Februari 2020 – Black Rocs 75cl

Deze Black Rocs is een klassieke stout van Brasserie de l'Abbaye des Rocs uit Audregnies. Hij heeft een donkerbruine kleur, bijna zwart, wandklevend caffe latte schuim en mooie toetsen van geroosterd mout. Voor dit bier gingen ze een samenwerking aan met de Amerikaanse craft brewery 'Barrel of Monks'.

De Belgische brouwerij Abbaye des Rocs werd in 1979 opgericht door Jean-Pierre Eloir en zijn echtgenote Marie-Jeanne Bertiau, en was de eerste die de beweging van microbrouwerijen lanceerde, zowel in België als in de rest van de wereld. De brouwerij wordt op dit moment geleid door hun dochter, Nathalie Eloir en haar partner Georges Levecq. 

Black Rocs bevat 7,5% alc.vol en is niet zoet van smaak. Hierdoor drinkt hij lekker weg en is hij ideaal om te degusteren tijdens de koudere wintermaanden.