De brouwerij van Oud Beersel zag het licht in 1882 in Beersel op zo’n 10 km ten zuidwesten van Brussel en is één van de laatste authentieke lambiekbrouwerijen die België rijk is. Hun lambiek brouwen ze nog steeds op ambachtelijke wijze volgens de eeuwenoude tradities. Tegelijkertijd kijken ze met een open blik naar de wereld en verrassen ze ons met hun uitzonderlijke, innovatieve bieren. Deze Oud Beersel Sparkling Infused Winterlambiek is daarvan een schitterend voorbeeld en één van de absolute favoriete bieren van Rik.

De proefnotities van Ben Vinken:

Uiterlijk: verrassend goudblond voor een lambiekbier, lichtjes troebel en fijn sprankelend met een mooie witte schuimkraag.

Aroma’s: nadat het lambiekbier drie jaar rijpte op houten vaten wordt het geïnfuseerd met kruidige dennenknoppen. Dit creëert een ongelooflijk aroma dat je meteen doet dromen van eindeloze, wintergroene dennenbossen en een zalige, verkwikkende sauna.  

Smaak en afdronk: de dennenknoppen zorgen ook voor de delicate, kruidige smaak van deze zachte en complexe lambiek. De afdronk is mild, eerder droog en helemaal niet zoet. Je bent meteen klaar voor de volgende parelende slok!

Conclusie: deze Oud Beersel Winterlambiek is een ideaal degustatie- en bewaarbier. In een droge, donkere en koele kelder bewaart deze lambiek zeker 5 jaar. De smaak zal alleen maar beter worden.

Foodpairing: Oud Beersel Winterlambiek is heel lekker bij fazant à la Brabançonne of een delicate patrijs!

Ben Vinken: “Zoals altijd krijg je bij aankoop van dit bier van de maand gratis ons biersommelier 20cl proefglas. Ideaal om de delicate smaak van deze winterlambiek  te ontdekken en te appreciëren. Je serveert dit sprankelende champagnebier met 7,2% alc. best lekker fris op ongeveer 8°C.”

Tip van Rik: Ben je een liefhebber van oude geuze en oude kriek? Probeer dan zeker de andere unieke toppers van brouwerij Oud Beersel! Bestel vandaag nog je flessen in onze webshop of ga snel langs bij je Prik&Tik winkel.