Het Slutte bier is een verleidelijke, hoppige IPA en een echte ontdekking. Dit Brusselse bier is een co-creatie van 13 gepassioneerde bierliefhebbers van de Cercle Sportif Saint-Pierre in Jette die door veel te experimenteren samen een bier ontwikkelden dat naadloos aansloot bij hun imago van samenhorigheid, vriendschap en humor. Met succes trouwens, want hoewel het bier pas sinds augustus 2018 op de markt is, werd de Slutte IPA tijdens de World Beer Awards 2019 in Londen al onderscheiden als ‘Belgium’s Best Beer’ en ‘World’s Best Beer’ in de categorie ‘IPA Speciality’. Ook op het Concours Internationale de Lyon ging de Slutte met de gouden medaille aan de haal. Een héél straffe Indian Pale Ale dus!

De proefnotities van Ben Vinken:

Uiterlijk: een bier met een koperachtige glans en een machtige, beige schuimkraag. Eerder troebel dan helder.

Aroma’s: je ruikt een ondertoon van verse rogge met hints van citrus, hop en sinaasappelschil. Daarna merk je ook sterke kruidige en florale toetsen op. Heel fris en toch karaktervol!

Smaak en afdronk: de smaak is uitgesproken hoppig en met 30 IBU behoorlijk bitter. De vier soorten hop houden mekaar mooi in evenwicht en de brouwmeesters zorgden voor een vol en zacht  mondgevoel met een middellange afdronk.

Conclusie: deze IPA met eerder laag alcoholpercentage van 6,2% is uitzonderlijk goed geassembleerd en getuigt van heel veel vakmanschap. Niet alleen toegankelijk maar ook erg dorstlessend. Een modern bier dat iedere liefhebber van hoppige Indian Pale Ale moet geproefd hebben.  

Ben Vinken: “Zoals altijd krijg je bij aankoop van dit bier van de maand gratis ons biersommelier 20cl proefglas. Ideaal om deze Slutte IPA te ontdekken en te degusteren.”

Pairing; serveer dit bier met een exotisch gerecht, zoals een curry bijvoorbeeld.

Tip van Rik: ben je fan van Indian Pale Ale? Kijk dan zeker eens naar onze Kingdom Beer Brew Kit IPA waarmee je zo’n vijf liter van je hoogsteigen IPA zelf kan brouwen. Een unieke manier om je vrienden bierliefhebbers te verrassen met je eigen bier. Ook een perfecte Vaderdag-tip trouwens!

Dus aarzel niet en kom snel langs voor je Slutte IPA in je Prik en Tik-winkel of de webshop!