We schrijven 683 na Christus in Henegouwen. Hubertus – toen nog zonder Sint – was een edelman en ook wel een beetje een flierefluiter. Hij hield zich liever in met het wereldse leven dan met de godsdienst. Tot, op een dag, een enorm hert aan hem verscheen tijdens een jachtpartij op Goede Vrijdag. De rest is (bier)geschiedenis ...

De legende mag dan eeuwenoud zijn, de blonde tripel zelf komt nog maar net piepen. Sinds 2018 gaan moderne brouwers namelijk aan de slag met traditionele ingrediënten om een Belgisch abdijbier te brouwen dat zowel een hippe bierfanaat als de heilige Sint Hubertus zelf zou kunnen bekoren.

Een echte parel uit de Ardennen, dus, die je deze zomer zeker eens moet proberen!

Proefnotities van Ben Vinken:

Uiterlijk: het fijne, witte schuimlaagje – dat trouwens snel wegvalt – kan niet verbergen dat eronder een prachtige, helderblonde vloeistof schuilt. Ook de bubbeltjes steken meteen de kop op.

Aroma’s: de hop speelt duidelijk de boventoon. Maar daarna ruik je ook een bijzondere kruidnagelnoot.

Smaak en afdronk: Deze St. Hubertus Blond is een volmondige tripel die telkens opnieuw de balans weet te vinden tussen fruitsmaken en een elegante hopbitterheid. Van de fruitig en zoetig opdrogende nadronk kan je dan weer extra lang genieten.

Conclusie: St. Hubertus Blond is het ideale bier om van te genieten samen met vrienden rond de vuurkorf. Een uitgesproken karakter, maar geen moeilijk bier om van te houden.

Ben Vinken: “Zoals altijd krijg je bij aankoop van dit bier van de maand gratis ons biersommelier 20 cl-proefglas. Ideaal om deze St. Hubertus Blond van Carlsberg Importers te ontdekken en te degusteren.”

Tip van Rik: St. Hubertus Tripel 75cl is maar beperkt beschikbaar. Aarzel dus niet en kom snel langs voor je fles - met gratis degustatieglas - in je Prik&Tik-winkel of de webshop!

Foodpairing: Een blonde tripel? Dat vraagt natuurlijk om vette vis, zoals toastjes met makreelsalade. Maar ook een kaasplankje of een cheesecake passen perfect bij dit bier.