Yessss, de festivals komen er opnieuw aan. Live, met alles erop en eraan, dus ook de festivalcampings. Op die campings wordt een stevig pintje gedronken, maar er zijn wel enkele do’s en don’ts. Glas bijvoorbeeld is meestal geen goed idee wegens te zwaar en omdat scherven niet altijd geluk brengen. Te sterke bieren al evenmin, zeker niet als je de headliners van dag 2 en dag 3 niet wil missen!

Rik was er als puber al bij op Jazz Bilzen en later op de allereerste edities van Rock Werchter en Pukkelpop. Een veteraan van vele veldslagen, dus en een echte ervaringsdeskundige. Hij geeft jullie graag zijn beste tips!

 

  1. Cristal Alken blik, 6 x 33cl

Een fris pintje mag op geen enkele festivalcamping ontbreken. Stop je blikken Cristal ijskoud in je frigobox en ze kunnen er meteen voor een tijdje tegen. Zeker op Pukkelpop ga je met deze Limburgse pils goed scoren!

  1. Kasteel Nitro Blond blik, 30 cl

Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck houdt wel van een uitdaging. En daarom gebruiken zij als eerste Belgische speciaalbierbrouwerij stikstof in de blikjes. Dat heeft een ander effect op het bier dan het klassieke koolzuur en zorgt ervoor dat er op de Nitro Blond Belgian ale een lekker dikke schuimkraag staat. Voeg daar de bittere en fruitige toetsen, en je hebt een ideaal festivalbier.

Tip van Rik: liever donker? Ga dan voor de Kasteel Nitro Noir.

  1. Guinness blik, 4 x 33cl

Komt U2 naar de festivalweide? Nee? Maakt niet uit, dromen mag! Maar bij een Ierse band smaakt niets beter dan een authentieke Guinness. Zeker met die magische capsule in het blik.

Tip van Rik: hou je wel van de smaak, maar niet van de alcohol? Ontdek dan ook de Guinness 0,0!

  1. Paranoia blik, 33cl

Het oog wil ook wat. En dit ‘hazy hoppy hippo beer’ zit in één van de allerleukste blikjes. Maar laat het blauw-gele nijlpaar je niet misleiden. Dit is een verfijnd bier. Licht en fris, met hoppige aroma’s en een mooie troebele look.

  1. Filou blik, 25 cl

Filou wordt niet voor niets een strekenbier genoemd. Want deze sympathieke kapoen heeft wel wat verrassingen in petto. Zoals de subtiele toetsen van fruit en hop, die hij aan een mix van Belgische en Tsjechische hop te danken heeft. ’t Is bovendien een kleintje, en da’s ideaal voor de laatste festivaldag.

Tip van Rik: festivals zijn niet echt goedkoop. Hou dus zeker de promo’s in onze webshop en in je favoriete Prik&Tik winkel in het oog. Dat scheelt meteen een flinke slok op een borrel!