Bij wildschotels denken we al snel aan rode wijn en dan liefst nog een stevige Bourgogne. Maar de uitgesproken smaak van vers wild laat zich ook perfect combineren met een stevig bruin of roodbruin bier. Een vuistregel? Combineer je wildschotel met het bier dat je ook in je bereiding gebruikt. Succes gegarandeerd!
1. Rodenbach Grand Cru
Rodenbach adverteerde jarenlang met de slogan ’t is geen bier, ’t is wijn. Logischerwijze is deze Grand Cru onze eerste keuze als we aan wild denken. Dit erkend streekproduct is een blend van 1/3 jong bier en 2/3 bier dat meer dan 2 jaar rijpte op eikenhouten vaten. Heel vineus en roodbruin met een lange afdronk.
Tip van Rik: ideaal om de saus van je hazenrug te verrijken.
2. Gouden Carolus Classic
Goede wijn behoeft geen krans. Dat geldt ook voor deze Gouden Carolus, een uniek bruin bier dat de warmte van wijn en de frisheid van bier verenigt. Keizer Karel dronk het al … tijdens de vossenjacht!
Tip van Rik: laat je stoverij van everzwijn lekker lang pruttelen in een Gouden Carolus.
3. St. Feuillien Saison
Deze Saison van de brouwerij St-Feuillien is een goudblond bier van hoge gisting, met nagisting op fles. Een klassiek seizoensbier met een aromatisch en genuanceerd karakter en een bittere afdronk. Een echte klassieker.
Tip van Rik: de perfecte begeleider van een sappig stukje reegebraad.
4. Cuvée du Château
De smaak van dit complexe kasteelbier bier neigt naar porto. Deze ‘premier cru classé’ werd ontwikkeld op basis van een quadrupel. De toetsen van geroosterde en gekarameliseerde mout doen denken aan Madeira-wijn. Een volwaardig gastronomisch bier.
Tip van Rik: denk je aan wild met portosaus? Vervang dan je porto door deze Cuvée du Chateau. Je gasten zullen aangenaam verrast zijn!
5. Boon Oude Kriek
In deze schitterende Oude Kriek domineren de krieken het smaakpalet, maar proef je ook rijp fruit en eikenhout. Heel fruitig met de juiste balans tussen zoet en zuur.
Tip van Rik: schenk deze Oude Kriek bij gelijk welke wildschotel met veenbessensaus, een onklopbare combinatie!