De World Beer Awards zijn weer uitgereikt! In totaal hebben onze Belgische brouwerijen 107 Awards mogen ontvangen binnen 9 hoofdcategorieën en 42 subcategorieën. Om je te laten kennismaken met deze toppers uit onze brouwerijen, groepeerde ik de winnaars in drie verschillende bierboxen. Ideaal om een aantal klassiekers te herontdekken en kennis te maken met onze nationale biertoppers.

 1. WBA '20 - Country Winners box

Deze box bevat de Belgische winnaars in de 9 hoofdcategorieën. Waaronder klassiekers zoals Duvel, Gouden Carolus en Hoegaarden, maar ook een paar verrassingen. De Zeezuiper, bijvoorbeeld, is fris droog tot licht zoet met subtiele tonen van koriander, de geur van geel fruit en een verfijnde hopbitterheid. Niks dan succesnummers, dus!

 1. WBA ’20 - Bronze box

 1. WBA '20 - Bronze box
  WBA '20 - Bronze box
  € 18,99
  Tijdelijk niet op voorraad
  Meer informatie

Een box met twaalf bronzen medaillewinnaars die op het wereldpodium stonden. Een heel gevarieerde box met zowel zware abdijbieren zoals de St Bernardus Abt 12 als de alcoholvrije pils Maes 0.0%. Ook de Delirium Red van brouwerij Huyghe, met een donkerrode kleur en zoet-zure kriekensmaak kan niet ontbreken. Voor echte fijnproevers.

 1. WBA '20 - Gold/Silver box

Een box met twaalf bieren die dit jaar ofwel op de tweede, ofwel op de hoogste trede van het podium stonden. Een welgemeende proficiat aan alle brouwers die in deze box vertegenwoordigd zijn. Ik ben fier op jullie! De inhoud varieert van het sterke, moutige biobier Adriaen Brouwer Oaked tot de grappig genaamde Lamme Goedzak en de frisse, delicate Blanche de Namur. Daar mogen wij Belgen trots op zijn!

Tip van Rik: wist je dat we op onze site prikentik.be regelmatig nieuwe bierboxen toevoegen aan het assortiment? Ideaal als geschenk of om nieuwe bieren te leren kennen. Bestel nu!