Alcoholvrij en alcoholarm blijven snel groeiende en trending categorieën, niet enkel in bieren maar ook in de klassieke én minder klassieke aperitieven. En het goede nieuws is dat de keuze niet alleen groter maar ook beter en meer gevarieerd wordt. Zowel grote concerns als innovatieve nieuwkomers experimenteren volop met nieuwe en verrassende smaken. Het klinkt de liefhebbers van alcoholvrij ongetwijfeld als muziek in de oren.

Rik zette het op een proeven en stelt jullie met plezier zijn persoonlijke top 5 voor.

 

  1. Seedlip Garden

“What to drink when you’re not drinking”? Dit dilemma is het uitgangspunt van Seedlip voor de ontwikkeling van zijn grensverleggend gamma non-alcoholische spirits. Voor het blenden wordt ieder ingrediënt apart gedistilleerd met een pure graanalcohol en water waaruit men de alcohol tijdens het proces laat verdampen. Deze Seedlip Garden is een kruidig en floraal aperitief op basis van handgeplukte erwten, hooi van Engelse bodem en traditionele plantendistillaten ter ere van het Engelse platteland. Héél speciaal maar echt de moeite van het ontdekken waard!

Tip van Rik: probeer zeker ook eens de twee andere toppers uit het gamma, Seedlip Grove 42 en Seedlip Spice. Je zal verrast zijn!

  1. Nona June

Ben je liefhebber van een gin & tonic als aperitief maar dan wel zonder alcohol? Dan moet je absoluut deze Nona June eens proeven. Een complexe alcoholvrije gin met maar liefst negen zorgvuldig geselecteerde botanicals. Combineer de Nona June met een premium tonic zoals bv. Fever Tree Mediterranean Tonic Water en je zal de alcohol echt niet missen!

  1. Het Funny gamma

Bij specialist Funny vind je een volledig gamma van maar liefst acht verschillende aperitieven. Heb je het graag kruidig, zoet, tropical of liever bitter? Geen probleem, bij Funny vind je gegarandeerd wat je zoekt! Dé alcoholvrije totaaloplossing voor al je feestjes.

  1. Martini Floreale

Een premium aperitief van gigant Martini zonder alcohol. Een verfijnd en verfrissend floraal aperitief met tonen van kamille.

Tip van Rik: valt deze Floreale in je smaak? Proef dan zeker ook eens de Martini Vibrante 0,0% met de smaak van Italiaanse bergamot sinaasappels.

  1. Crodino Rosso

Voor de liefhebbers van Campari blijven we even in Italië met deze Crodino.  Een verfrissend bitterzoet aperitief dankzij de infusie van 30 kruiden en extracten van verschillende vruchten. Je kan een Crodino net zoals een Campari puur drinken met wat ijsblokjes of aangelengd met soda of fruitsap.

Zijn je smaakpapillen ondertussen geprikkeld? Kijk dan zeker eens rond in ons online assortiment van maar liefst 44 alcoholvrije aperitieven of vraag advies in favoriete Prik&Tik-winkel.