Elke maand vertelt een Prik&Tik-medewerker over zijn of haar favoriete dranken. Danielle, die sinds mei 2020 aan de slag is als e-commerce manager op ons hoofdkantoor in Lommel, mag de spits afbijten.

 

Wat is je favoriete drankje? En wat vind je er zo lekker aan?

“Ik ben een echte sfeerdrinker en heb dus ook niet echt 1 favoriet drankje. Waar ik zin in heb hangt af van het moment, de plek, de setting enz.”

“Zit ik op een zonnig terras? Dan ga ik voor een speciaalbiertje. Ik ben een echte Duvel-fan maar de 8,5% is me soms wat te stevig. Daarom ben ik blij met de nieuwe, lichtere Duvel 6,66. Andere favorieten zijn blonde bieren als Brugse Zot, Vedett en Erdinger.”

“Gaan we uitgebreid eten? Dan kies ik een drank die erbij past. Liefst een wijntje, rood of wit, naargelang wat er op m’n bord ligt. Als de smaken van het gerecht en het glas samenkomen … hemels!”

Heb je een bijzondere herinnering die aan 1 van deze dranken gelinkt is?

“Jazeker! Toen ik nog studeerde in Tilburg, kwam ik regelmatig speciaal naar België om bier te scoren bij de Bierschuur in Poppel. We kochten dan van elke soort één die we nog niet hadden geprobeerd. Toen was de app ‘Untappd’ ook erg populair. Gezellig om zoveel mogelijk nieuws te checken! Met m’n vrienden gingen we zelfs naar speciaalbierenfestivals om onze verzameling uit te breiden. Geen idee hoeveel ik er ondertussen getest heb! De gezelligheid was voor mij het belangrijkste.”

Is het een populaire drank? Wordt hij vaak gekocht in je Prik&Tik-vestiging?

“Speciaalbieren zijn heel populair op de webshop. We hebben natuurlijk een heel uitgebreid assortiment, en je kunt per stuk bestellen. Ideaal voor je eigen tasting. En als je er nog niet zoveel van weet laat je gewoon je eigen mand samenstellen in de winkel.”

Uit welk glas drink je deze drank het best?

Drink speciaalbier uit het glas dat erbij hoort, of beter nog, uit een klein degustatieglas.

Heb je een favoriet cocktail- of mocktailrecept?

“Wat cocktails betreft ben ik heel klassiek: een gin&tonic met een schijfje komkommer, een paar zwarte peperbollen en ijsblokjes. Dat kent iedereen wel – het moest maar niet zo lekker zijn.”

Ontdek hier onze speciaalbieren, wijn en gin om de tips van Danielle meteen te testen! En als je er nog niet zoveel van weet laat je gewoon je eigen mand samenstellen in de winkel of shop één van onze samengestelde bierboxen.

Heb jij nog een tip voor Danielle? Deel hem dan op Instagram met #PrikenTik