Prik&Tik - Zure bieren

Soms is België de wereld gewoon een stapje voor … en dat geldt zeker als het over bier gaat! Nadat de hele wereld onze donkere bieren en top pils ontdekte is het nu aan een heel andere soort om internationaal door te breken: de zure bieren! Onze gueuzes en lambieks verschijnen steeds vaker op de kaart in de rest van Europa, en zelfs Amerika. Het ideale excuus om onze favorieten nog eens in de schijnwerper te zetten.

Mort Subite Oude Gueuze Lambic

Deze klassieker gist minstens twee jaar op eikenhouten vaten – en dat proef je eraan. Dit complexe bier met zurige afdronk past perfect bij scampi’s in roomsaus, maar ook bij een pad thai!

Lindemans Faro

Nog niet helemaal overtuigd van de zurige smaak? Voor zoetekauwen is er faro, een lambiek waar kandijsuiker aan toegevoegd werd.

Timmermans Kriek Lambic Retro

Wat is er nu lekkerder dan een frisse kriek? Heerlijk zurig, met een fruitige kriekenafdronk. En al helemaal als hij in zo’n mooie retro fles met kurk zit!

Vicaris Tripel Gueuze

Dit bier is een specialleke. De Vicaris bestaat voor de helft uit gueuze en voor de andere helft – je raadt het al – uit tripel. Het resultaat is een heerlijk friszurige dorstlesser.