Voel je wel iets voor het concept van Tournée Minérale, maar is één maand totaal geen alcohol net iets te extreem voor jou? Probeer dan deze vijf smaakvolle en lichte biertjes eens. Ze hebben allemaal een lager alcoholpercentage dan een klassieke pils en zijn dus zeker een verstandig alternatief als je niet 100% ‘cold turkey’ wil gaan!

Blanche De Namur Apple

De Blanche De Namur Apple, een product van Brasserie Du Bocq, is een blond fruitbiertje van hoge gisting met hergisting in de fles. In het glas proef je zowel de smaak van lichtzure appel als de kruidigheid van kaneel, koriander en bittere gedroogde sinaasappelschil. Een typische combinatie voor veel witbieren. Ondanks het brouwproces van hoge gisting bevat een Blanche de Namur Apple slechts 3,1% alcohol.

Liefmans Yell'Oh

PrikenTik - streekbieren - Liefmans Yell'Oh

Een heel licht maar gedurfd fruitbier van Brouwerij Liefmans met 3,8% alcohol. De mix van limoen, appel, vlierbloesem, basilicum en ananas zorgt voor een echt fruitbommetje in de mond. Liefmans Yell'Oh is een aperobier dat je het best on the rocks serveert in het originele Liefmansglas. 

Maes Radler Citroen

Een Maes Radler Citroen is niets meer of niets minder dan een vertrouwde Maes Pils met 100% natuurlijk citroensap en… slechts 2% alcohol. Een echte dorstlesser die je best lekker koud serveert op een temperatuur van 3°C tot 5°C. 

Goose 312 Urban Wheat Ale

De Goose 312 Urban Wheat Ale is een ongefilterd, fris en hoppig speciaalbier van de Amerikaanse Goose Island Beer Company. Bij het ontkurken ruik je zo de kruidige en fruitige aroma's van de Cascade-hop en in de mond proef je zowel sinaasappel, perzik, graan als hooi. Een geslaagd bier met iets meer alcohol dan de andere bieren in dit artikel: 4,2%. IJskoud te serveren!

Guinness Dublin Porter

De naam Guinness doet je waarschijnlijk denken aan een donker zwaar bier, maar deze Guinness Dublin Porter is met 3,8% alcohol verrassend licht. Het recept van deze oeroude Porter dateert al uit 1796, maar de zachte smaak met toetsen van mout en karamel is nog steeds hedendaags. Een krachtig bier met minder alcohol, ideaal voor een Tournée Minérale “light”!