De Belgen zijn levensgenieters, feestvierders en zeker als er bubbels zijn. De mousserende wijnen, en dan vooral de Spaanse cava’s, worden steeds populairder. In 2008 werden er in België zo’n 10 miljoen flessen cava verkocht. Tien jaar later waren er dat al meer dan 30 miljoen. Twee op drie van alle bubbels die op de Belgische markt verkocht worden zijn cava’s. Het is volgens de Belgen dan ook het perfecte aperitief!

Voor Prik&Tik was het dan ook een erezaak om voor zijn klanten de beste cava te vinden aan de beste prijs. De winnaar werd Cava GM, een topproduct van Covides uit Penedès, het Catalaanse centrum van de cavaproductie. Covides is een coöperatie van wijnbouwers uit 40 dorpen uit de regio met meer dan 2.000 ha wijngaarden met een hart voor kwaliteit. Bovendien zijn de Cava GM magnum flessen een absolute aanrader voor de feestdagen.

Cava GM wordt in België exclusief door Prik&Tik verkocht.

Prik&Tik heeft drie heel verschillende variëteiten Cava GM die zelfs de meest veeleisende bubbelliefhebbers zullen aanspreken, exclusief in zijn aanbod. Rik zou Rik niet zijn, moest hij niet met plezier onze Cava GM voor jullie voorproeven. Wat een leven!   

  1. Cava GM Brut

De absolute bestseller in het gamma. Een klassieke cava blend van Spaanse xarel-lo, macabeo en parellada druiven. Deze parelde wijn mag minimaal 11 maanden rijpen en het resultaat is een heerlijke strogele en heldere cava die lekker lang blijft bubbelen in je glas. Hij prikkelt je neus met aroma’s van bloemen, rijp fruit en citrus. In de mond proef je delicate toetsen van wit fruit en citrus die lang blijven nazinderen in de afdronk. Heerlijk bij oesters en zeevruchten, een topper!

  1. Cava GM Rosé

Een cava voor de liefhebbers van droge maar wel heel fruitige bubbels. Deze cava wordt voor 100% geproduceerd op basis van de trepat druif. Het resultaat is een heldere rosé met tinten van intens rood en violet. In het smaakpalet proef je rode vruchten zoals aardbeien en kersen. Dankzij de extra lange rijping van minimum 12 maanden kan je genieten van een lange, gebalanceerde afdronk vol heerlijk frisse en levendige smaaksensaties. Een heerlijk romantische cava en ideaal bij een paella Valenciana!

  1. Cava GM Brut Nature

Ook deze Cava Gusto y Motíon Brut Nature wordt gemaakt van de 3 typische cavadruiven xarel-lo, macabeo en marellada, maar na de hergisting op de fles zonder toevoeging van suikers rijpt deze cava nog minstens 15 maanden. Het resultaat is een florale cava met een heel fijne pareling voor de liefhebbers van de drogere bubbels. Heel lekker als aperitief maar ook bij delicate vissoorten.

Tip van Rik: hou je van cava, maar geniet je liever met mate? Ga dan voor een flesje van 37,5 cl. Ideaal voor een momentje met twee. Heb je vrienden op bezoek? Laat dan de kurk van een magnum Cava GM van 1,5 l. knallen!

Wil je goed voorbereid zijn voor de feesten? Leg dan vandaag nog jouw voorraadje cava GM aan. Exclusief online te koop bij Prik&Tik of in onze winkels natuurlijk!