Het is weer zover! De tijd is aangebroken om samen met je zakencontacten, collega’s, familie of buren het nieuwe jaar in te luiden. En daar hoort natuurlijk één ding bij … champagne! Want wat is er feestelijker dan een glaasje bubbels? Rik zet enkele toppers op een rij.

Ruinart Brut

Ruinart heeft een unieke stijl en staat voor pure traditie. In 1729, in Reims, legde Nicolas Ruinart de basis voor het eerste champagnehuis ter wereld. De unieke vorm van de fles is een eerbetoon aan de historische flessen van de 18e eeuw.

De ziel van deze champagne is chardonnay, aangevuld met pinot noir en meunier die zorgen voor extra complexiteit. Ruinart Brut is helder met een goudgele kleur en heeft een frisse aanzet die je doet denken aan groene appel. Aroma’s van rijp fruit, brioche en toast zorgen voor een elegante en lage afdronk van deze champagne.Laurent-Perrier Cuvée Rosé

Nog zo’n Frans icoon is Laurent-Perrier. Dit wijnhuis bestaat sinds 1812 en is al decennialang één van de referenties als het over champagne gaat. Ze maken klassieke bubbels maar zijn zeker ook niet vies van innovatie.

Het bewijs: de Cuvée Rosé, een rosé brut met aroma’s van rood fruit. Heerlijk fris en kleurrijk. Deze champagne is uitsluitend gemaakt op basis van pinot noir druiven. Trouwens ook een ideaal cadeau voor de gastvrouw of -heer met zijn elegante roze etui.

Moët & Chandon Imperial Brut

Moët & Chandon is nog zo’n grote naam uit de champagnestreek. Drie druiven zorgen voor het frisse smaakpalet van deze champagne: pinot noir, pinot meunier en chardonnay.

Maar daar hoeft niet altijd een duur prijskaartje aan te hangen. Deze mythische champagne heeft namelijk niet alleen een iconische, toegankelijke smaak - maar ook een erg toegankelijke prijs. Ideaal als je een grote receptie organiseert en niet wil inboeten op smaak.

Veuve Clicquot Brut

Mag het wat meer zijn? De beroemde Veuve Clicquot Brut met aroma’s van perzik, abrikoos, peer en toast kun je ook in een magnum fles van 1,5l kopen. Extra makkelijk voor een groter feest.

Uit een klassieke 75cl-fles champagne haal je 5 (goedgevulde) tot 7 glazen. In een magnum fles zitten er 10 tot soms zelfs 20. Alles hangt er natuurlijk vanaf hoeveel dorst je gasten hebben. De dorst toch wat overschat? Je kan een geopende fles champagne tot 5 dagen bewaren in de koelkast.

Jacquart Mosaïque Brut

Misschien wel de minst bekende naam uit dit lijstje. Maar zeker het proberen waard! Want de moderne champagnes van Jacquart zijn verfijnd, fris en licht. De ideale bubbels als je hapjes met vis of kaas serveert. Deze fruitige champagne bestaat trouwens ook in een rosé versie!Tip van Rik: doe je champagne eer aan en serveer hem altijd in een flute of coupe. Die glazen laten de drank het beste tot z’n recht komen.

Nog een Tip van Rik: zijn je gasten eerder bierdrinkers? Probeer dan eens een heerlijk verrassend champagnebier!

 

Champagne kopen? Je kan makkelijk je champagne bestellen via onze webshop of kom langs in je favoriete Prik&Tik-winkel.