De Merlotdruif kwam de laatste jaren wat in de verdrukking door allerlei nieuwe exotische druiven die de markt inpalmden. Maar kijk, de Merlot is helemaal terug! Goede wijn behoeft geen krans, toch zet Rik graag een mooie selectie in de kijker.

Paolini Lance Merlot DOP Sicilia

Een robijnrode Merlot uit het zuiderse Sicilië. De wijnranken kregen volop zon en dat levert een heel fruitige lichte wijn op met aroma’s van kersen en rijp rood fruit. Ondanks de zon houdt Paolini met 13.5% de alcohol netjes onder controle.

The Rolling Stones Forty Licks

Dé fles als je eens wil uitpakken bij je rock-’n-rollvrienden. De Rolling Stones Forty Licks is een schitterende biologische Merlot uit Mendocino in Californië. Een licht kruidige rode wijn met indrukwekkend veel body en aroma’s van rood fruit, honing en een hint van munt. Het evenwicht tussen de zuurtegraad en alcohol (13.5%) is werkelijk perfect waardoor dit een volle wijn is met een complexe en lange smaak.

Groot Geluk

Een soepele Merlot die geassembleerd wordt uit de beste druiven van de Zuid-Afrikaanse West-Kaap. Je proeft aroma’s van rode vruchten, pruimen en groene pepers en geniet van een lange afdronk met een vleugje tabak en ceder. Een wijn waar stamvader Jan van Riebeeck meer dan 360 jaar na zijn eerste Kaapse wijnoogst in 1659 terecht fier op zou zijn.

Finca Terra

Een kwaliteitsvolle Merlot uit de Argentijnse regio Mendoza met een intens dieprode kleur. Rijke aroma’s van rijp fruit en lichte harmonieuze tannines. Wijn met 14% alc. die het prima doet bij de barbecue.

Vintense 0% Merlot

De Merlot variant uit het alcoholvrije gamma van Vintense is ideaal als je geen alcohol wil of mag drinken, maar toch wil genieten van een lekkere rode. Een verrassend fruitige, intense en genereuze wijn met delicate aroma's van zwarte bes en bosbes.