PrikenTik - wijnstreken - Moesel1

Duitsland heeft zoveel meer te bieden dan schlagers en Bierstubes. Kom met ons mee op roadtrip naar de vallei van de Moezel en ontdek welke prachtige wijnen onze buren te bieden hebben!

Historisch Trier

Onze reis start – na amper 250 km rijden vanuit Brussel - in het Romeinse Trier, de oudste stad van Duitsland. Na een bezoek aan de Porta Nigra en een lekker glas moezelwijn op één van de mooie terrasjes van de Hauptmarkt volgen we de Moezel verder richting Koblenz.

PrikenTik - wijnstreken - Moesel2

Wijngaarden en sprookjeskastelen

De rivier kronkelt door het landschap en na iedere bocht onthult er zich weer een ander adembenemend panorama. Op de steile hellingen zien we tientallen dorpjes en wijngaarden. Dit lijkt wel een andere wereld!

Dit verrassend stukje tussen Trier en Koblenz is zonder twijfel de mooiste vallei van deze 544 km lange rivier. Heel het traject ademt wijn en geschiedenis. Maak dus zeker even een tussenstop om één van de middeleeuwse burchten en kastelen langs de route te bezoeken. Burg Eltz en Burg Cochem zijn bijvoorbeeld echte aanraders.

PrikenTik wijnstreken - Moesel3

Weingut Thanisch

Enkele kilometers voor Bernkastel houden we, in het wijndorp Lieser, even halt bij het Weingut Thanisch, de hofleverancier van de verfrissende moezelwijnen van Prik&Tik.

Al sinds 1648 is wijn de grootste passie van de familie Thanisch. Vandaag runt Jorg met succes dit historische wijnhuis met 8 hectare wijngaarden op de beste hellingen van de Midden-Moezel.

De fijne en fruitige Rieslingwijnen van het huis Thanisch zijn een echt begrip in de regio en ver daarbuiten. In de degustatieruimte kan je uitgebreid kennismaken met het hele gamma. De Rieslingwijnen vertolken de hoofdrol, maar ook de Rivaner-, Spätburgunder- en Weissburgunderwijnen zijn het ontdekken meer dan waard. Tijdens de rondleiding door de keldergewelven kom je dan weer meer te weten over wijnen en de geschiedenis ervan.

Smullen in Cochem

Na Lieser rijden we verder langs de Moezel richting Koblenz. Ongeveer halfweg is het pittoreske Cochem een verplichte stop. Niet alleen voor een bezoek aan de wereldberoemde Reichsburg, maar vooral voor de ontelbare restaurants en terrasjes.

Als we dan toch daar zijn, kunnen we meteen kennismaken met de Moezelgastronomie. Wat dacht je van met wijn verfijnde soep, verse gebakken forel of Tresterfleisch, overheerlijk in lokale wijn gemarineerd varkensvlees? In het voorjaar moet je zeker ook eens proeven van de asperges in Rieslingschuim. Om duimen en vingers bij af te likken!

PrikenTik wijnstreken - Moesel4

Klinken in Koblenz

We eindigen onze trip in Koblenz, een middelgrote stad met 110.000 inwoners en ook het eindpunt van de Moezel. Keizer Wilhelm I kijkt er op zijn paard toe op het samenvloeien van de Moezel en de Rijn. Heb je nog tijd en energie om een kasteel te bezoeken, dan kunnen we je fort Ehrenbreitstein aanraden, ooit na Gibraltar de grootste rotsvesting van Europa. Daar drinken we een wijntje op!

PrikenTik wijnstreken - Moesel5

De parels van Weingut Thanisch

Ook zonder fysieke roadtrip naar de Moezel kan je perfect genieten van de moezelwijnen van Thanisch. Je kan ze vanuit je luie zetel bestellen via prikentik.be of kopen in je vertrouwde Prik&Tik-winkel.
We stellen je graag enkele toppers voor: