Zin in een frisse salade, maar geen zin om je hoofd te breken over een origineel recept? Met deze 3 toppers zit je altijd goed! Bovendien hebben wij de perfecte wijnen om erbij te serveren. Dat wordt een heerlijk diner – zonder al te veel denkwerk.
Waldorfsalade: lekker crunchy
Dit heb je nodig (voor 4 personen):
- 6 el mayonaise (of yoghurt)
- 1 el citroensap
- ½ tl zout
- Snuifje zwarte peper
- 2 groene appels
- 200 g witte druiven
- 200 g selder
- 200 g walnoten
- 1 kropsla
Zo maak je hem:
- Rooster de walnoten lichtjes in een geoliede pan.
- Haal ondertussen het klokhuis uit de appels en snij ze in schijfjes. Halveer de druiven en snij de selder en de geroosterde walnoten in stukjes.
- Meng de mayonaise met het citroensap, het zout en de peper.
- Serveer alles samen op een bedje van kropsla.
De perfecte wijn bij deze salade:
Griekse salade: eenvoud siert
Dit heb je nodig (voor 4 personen):
- 4 grote tomaten
- 1 komkommer
- ½ rode ui
- 16 kalamata-olijven
- 1 tl gedroogde oregano
- 85 g feta
- 4 el Griekse olijfolie
- 1 kropsla
Zo maak je hem:
- Schil de komkommer. Snij de komkommer en de tomaten in grote stukken. Pel de ui en snij hem in ringen. Snij de feta in blokjes.
- Leg alle ingrediënten op een bord en besprenkel met de olijfolie en de oregano.
- Serveer met brood.
De perfecte wijn bij deze salade:
Tabbouleh: reis naar het Midden-Oosten
Dit heb je nodig (voor 4 personen):
- 200 g bulgur
- 1 stevige tomaat
- 1 komkommer
- 2 takjes munt
- 4 tl citroensap
- Een handvol platte peterselie
- Olijfolie
- Peper en zout
Zo maak je hem:
- Bereid de bulgur volgens de instructies op de verpakking.
- Snij intussen de tomaat en komkommer in kleine blokjes, en hak de munt en de peterselie grof.
- Meng de bulgur met de groenten en kruiden en besprenkel met olie en citroensap. Kruid af met peper en zout.
- Serveer met platbrood en hummus.
De perfecte wijn bij deze salade: