Zin in een frisse salade, maar geen zin om je hoofd te breken over een origineel recept? Met deze 3 toppers zit je altijd goed! Bovendien hebben wij de perfecte wijnen om erbij te serveren. Dat wordt een heerlijk diner – zonder al te veel denkwerk.

PrikenTik - wijnstreken - foodpairing

Waldorfsalade: lekker crunchy

PrikenTik - wijnstreken - foodpairing - waldorfsalade

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 6 el mayonaise (of yoghurt)
  • 1 el citroensap
  • ½ tl zout
  • Snuifje zwarte peper
  • 2 groene appels
  • 200 g witte druiven
  • 200 g selder
  • 200 g walnoten
  • 1 kropsla

Zo maak je hem:

  1. Rooster de walnoten lichtjes in een geoliede pan.
  2. Haal ondertussen het klokhuis uit de appels en snij ze in schijfjes. Halveer de druiven en snij de selder en de geroosterde walnoten in stukjes.
  3. Meng de mayonaise met het citroensap, het zout en de peper.
  4. Serveer alles samen op een bedje van kropsla. 

De perfecte wijn bij deze salade:

 

Finca Terra Chardonnay Viognier fles 75cl
Finca Terra
€ 6,90

Online in voorraad

Griekse salade: eenvoud siert

PrikenTik - wijnstreken - foodpairing - griekse salade

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 4 grote tomaten
  • 1 komkommer
  • ½ rode ui
  • 16 kalamata-olijven
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 85 g feta
  • 4 el Griekse olijfolie
  • 1 kropsla

Zo maak je hem:

  1. Schil de komkommer. Snij de komkommer en de tomaten in grote stukken. Pel de ui en snij hem in ringen. Snij de feta in blokjes.
  2. Leg alle ingrediënten op een bord en besprenkel met de olijfolie en de oregano.
  3. Serveer met brood.

De perfecte wijn bij deze salade: 

Tabbouleh: reis naar het Midden-Oosten

PrikenTik - wijnstreken - Tabbouleh

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 200 g bulgur
  • 1 stevige tomaat
  • 1 komkommer
  • 2 takjes munt
  • 4 tl citroensap
  • Een handvol platte peterselie
  • Olijfolie
  • Peper en zout 

Zo maak je hem:

  1. Bereid de bulgur volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snij intussen de tomaat en komkommer in kleine blokjes, en hak de munt en de peterselie grof.
  3. Meng de bulgur met de groenten en kruiden en besprenkel met olie en citroensap. Kruid af met peper en zout.
  4. Serveer met platbrood en hummus.

De perfecte wijn bij deze salade: 

Vintense 0% Syrah Rosé fles 75cl
Vintense
€ 8,70

Online in voorraad