Een goede wijn kiezen voor bij de barbecue is minder eenvoudig dan het lijkt. BBQ is een echte outdooractiviteit voor een mooie dag. De worstjes, kippenbillen en gemarineerde steaks knisperen op het houtskoolvuur en aan de zijkant gaart langzaam de vis in papillot. Je moet dus een wijn selecteren die niet te zwaar is, want op zo’n warme dag wil je verfrissing. Maar tegelijkertijd moet die wijn voldoende body hebben om te kunnen opboksen tegen een stevige portie vlees én vis van de grill.
Rik selecteerde voor jullie een aantal lekkere wijnen die voldoen aan alle BBQ-criteria.

  1. Burlesque Red Zinfandel

Een stevige rode Amerikaanse zinfandel die tegen een stootje kan en daarom perfect past bij een BBQ met vooral rood vlees. Deze dieprode, bijna paarse wijn  geurt kruidig naar vanille en gemalen zwarte peper. De smaak is verrassend rond met mooi uitgebalanceerde toetsen van rood fruit. Deze Burlesque werd bekroond met de Silver Medal Catavinum en de Bronze Medal IWC.

  1. Groot Geluk Merlot

Een soepele en ronde rode wijn op basis van 100% merlot uit de beste regio’s van de Zuid-Afrikaanse West-Kaap. Een wijn die tegelijkertijd fruitig en kruidig is. Je ruikt de kruidigheid van groene peper, tabak en ceder en je proeft meteen de smaakexplosie van rood fruit en rijpe paarse pruimen.  Soepele wijn met een vol mondgevoel en een zachte, maar intense afdronk. Deze Groot Geluk past zowel bij rood vlees, kippenboutjes als pittig gekruide worstjes op je BBQ.

Tip van Rik: heb je ook visgerechten op je BBQ liggen? Zet dan deze Groot Geluk gerust even in de koelkast. Lekker fris doet deze wijn het prima bij een stukje vis.

  1. Château Les Eyquems

De perfecte rode passe-partout wijn voor een BBQ met vis, gevogelte en gegrilde groenten. Een soepele AOC Côte de Bourg uit de Bordeaux regio op basis van 100% merlot. Ongeveer 30% van de oogst rijpt gedurende 12 maanden op Franse eiken vaten en dat levert een mooie, evenwichtige wijn op met aroma's van rode vruchten en hazelnoten.

Tip van Rik: ook deze rode wijn met slechts 12,5% alc. kan je gerust lichtjes koelen. Ideaal dus voor een BBQ op een zwoele zomeravond.

  1. Viña La Pinta Chardonnay

Een Argentijnse chardonnay uit de Mendoza regio met een fijne, vrij volle smaak en een uitzonderlijke finesse. Deze witte wijn heeft een heerlijke neus van tropisch fruit met citrustoetsen, een prachtige, heldere kleur en voldoende body als BBQ-wijn. Perfect voor een zomerse barbecue met vooral kip, vis en gegrilde groenten.

  1. I Lauri Rosé Chiola Cerasuolo D'Abruzzo

Bij de BBQ kies je best voor een rosé met pit en precies dat heeft deze kersenrode I Lauri in overvloed. Een frisse en kruidige rosé op basis van de Montepulciano d’Abruzzo druif met toetsen van verse granaatappelpitjes. Gewoonweg een must bij je luxe-BBQ met gegrilde kreeft of langoustines.

Tip van Rik: hou je van een spicy BBQ? Kies dan gerust voor deze I Lauri die voldoende frisheid en body heeft om weerwerk te geven aan je vuurwerk.

Wil je meer weten over welke wijnen het beste passen bij je BBQ? Vraag dan zeker advies in je favoriete Prik&Tik-winkel!