Vanaf half september start het nieuwe academiejaar en trekken onze Vlaamse studenten opnieuw massaal naar hun kot. En dat mag gerust gevierd worden met een biertje of een goed glas wijn. Maar een studentenbudget is meestal een beperkt budget. Betekent dat dan dat onze studenten helaas veroordeeld zijn tot zure Chateau Migraine wijnen? Helemaal niet! Onder het motto ‘het studentenleven is veel te kort om slechte wijn te drinken’ ging Rik op zoek naar onze beste budgetwijnen voor een stijlvol kotfeestje.

  1. Cava GM Brut

Als er iets moet gevierd worden doen we dat het liefst met een goed glas bubbels. En dat hoeft echt geen dure champagne te zijn om lekker te zijn. Onze Cava GM Brut is qua prijs-kwaliteitverhouding gewoonweg onklopbaar. Een heerlijke frisse cava die lekker lang blijft parelen in je glas. Leave a little sparkle wherever you go! Exclusief verkrijgbaar bij Prik&Tik.

Tip van Rik: wil je er iets extra feestelijks van maken? Kies dan de Cava GM Rosé. Ben je met velen? Dan is de Cava GM Magnum zeker iets voor jou!

  1. Cruse Cabernet Sauvignon

Een cabernet sauvignon is één van de bekendste druiven waar rode wijn van gemaakt kan worden. Deze volle rode wijn, die veel beter is dan zijn zacht prijsje zou doen vermoeden, is de ideale wijn om bij je onovertroffen kotspaghetti te serveren.

Tip van Rik: hou je meer van een zachtere en ronde rode wijn? Probeer dan zeker de Cruse Merlot. Heel anders dan de cabernet sauvignon maar minstens even goed en even voordelig.

  1. Chaumel Chardonnay

Een prachtige pure witte wijn uit de Pays d’Oc. Voor minder dan 5 euro krijg je een heel lekkere, lichtgele chardonnay in je glas. Je proeft citrus en exotisch fruit met toetsen van peren in de afdronk. Droog maar wel met een heel soepele afdronk. Perfect als je een gezond stukje vis in de pan legt, of gewoon als apero voor tijdens een kotfeestje!  

  1. Vonkel Fontein Rosé

Rosé all day? Rik zocht en vond een kwaliteitsvolle rosé voor minder dan 5 euro in de Zuid-Afrikaanse Kaapregio. Deze Vonkel Fontein is een heerlijke, zomerse rosé met flink wat body en aroma's van aardbei en rode bes. Een super wijntje dat op elk moment van de dag gedronken kan worden, voor een heel zacht prijsje.

  1. Baron d'Arignac Muscat

Ben je eerder een zoetekauw dan is deze demi-sec muscaatwijn zeker iets voor jou. Qua mondgevoel lijkt het wel of je op de druifjes knabbelt. Een zalige moelleux wijn! Verras je kotgenoten met een kaas- en wijnavond en serveer bij deze zoete wijn een heel pittige kaas zoals een stilton of een oude Hollandse brokkelkaas.

Tip van Rik: niet direct gevonden wat je zocht? Ga dan eens op je gemak door het wijnaanbod op prikentik.be. Je zal verbaasd zijn over de enorme keuze. Wijnen naar ieders smaak en voor elk budget.