Prik&Tik - Wijn bewaren - wijnflessen

Zolang de kurk of schroefdop op de fles blijft, kan je een goede fles wijn jarenlang bewaren. Maar eens geopend moet het snel gaan. Oxidatie is namelijk de grootste vijand van wijn. Door het contact met zuurstof kan je wijn verzuren. Er zijn twee vuistregels. Een geopende fles rode wijn kan je maximaal twee dagen bewaren. Witte en rosé wijnen blijven maximaal vier dagen goed.

In de koelkast!

Een fles die je niet leegdrinkt, moet je uiteraard zo goed mogelijk afsluiten – handiger met een schroefdop dan met een kurk – en dan bewaren in de koelkast. Dat geldt ook voor rode wijn! De koude zal het oxidatieproces vertragen.

Tip: koop voor een paar euro een plastic of metalen wijnstop voor die dagen dat je de kurk er echt niet opnieuw in krijgt.

Modern materiaal

Er bestaan apparaatjes om je fles vacuüm te trekken of om stikstof in te spuiten. Beide systemen helpen wel degelijk, maar ook niet langer dan enkele dagen.

De tip van Rik

“A glass a day keeps the doctor away”! Geef je lekkere fles wijn gewoon de kans niet om slecht te worden. Maar drink altijd met mate natuurlijk.

Ontdek ons wijnaanbod. Geloof me, je zal deze flessen zeker niet willen laten staan!