
De klassieke sangria op basis van rode wijn kennen we allemaal, maar wist je dat in Spanje de witte variant minstens even populair is? Voor een witte sangria vervang je uiteraard de rode wijn door een fruitige, Spaanse witte wijn. Tegelijkertijd zorg je ervoor dat ook de andere ingrediënten de nodige frisse toetsen toevoegen voor een heerlijk zomers homemade aperitief. Zeker de verse muntblaadjes zijn een echte must. Succes gegarandeerd!
Dit heb je nodig:
- een fles gekoelde Estrella de Murviedro Blanco, een fruitige Spaanse wijn, 100% moscatel
- 1 l Looza appelsap
- 6 cl Cointreau
- 500 gr Granny Smith appelschijfjes
- 200 gr gehalveerde witte druiven zonder pit
- 250 gr bosbessen
- flink wat verse muntblaadjes
Zo maak je het:
- Precies zoals een rode sangria. Doe alle ingrediënten in een grote glazen bowl en roer alles voorzichtig door elkaar. Voeg als laatste de muntblaadjes toe.
- Laat de sangria minstens 6 uur trekken in de koelkast en serveer ijskoud.
Tip van Rik 1: het fruit in dit recept kan je zonder probleem vervangen door ander zomerfruit. Volg gerust je eigen inspiratie!
Tip van Rik 2: als het snel moet gaan kan je ook onze prima kant-en-klare Quint witte sangria gebruiken. Zowel verkrijgbaar in een 75 cl beugelfles als in een 3 liter of 5 liter bag-in-box. Te koop in onze webshop en in je favoriete Prik&Tik winkel.