Black Velvet

Een echte klassieker onder de biercocktails. Deze cocktail wordt al meer dan 150 jaar gemaakt en vindt zijn oorsprong in Londen als rouwdrank voor de dood van een prins. De cocktail werd gemaakt met het populairste bier van het moment, Guinness. Je kan natuurlijk ook een andere stout gebruiken zoals de Belgische Troubadour Imperial Stout. Het tweede ingrediënt van de cocktail is een schuimwijn. Volgens het oorspronkelijke recept gebruik je champagne, maar wij kiezen hier voor een kwalitatieve cava.

 

Wat heb je nodig?

  • 1/2 deel stoutbier
  • 1/2 deel cava

 

Hoe maak je hem?
Deze cocktail maak je in een lang champagneglas. Giet het stoutbier samen met de cava in het glas en roer voorzichtig om zodat de smaken zich goed vermengen. Klaar!

 

Tip: voor een speciaal effect kan je de cocktail ook ‘layeren’. Giet hiervoor eerst de cava in het glas en giet het bier dan heel rustig over de onderkant van een lepel die je net boven de cava houdt. Op die manier krijg je twee mooie lagen in je cocktail.

Black Velvet

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van al onze laatste acties.