DEUS, een hemels champagnebier!

Deus is een lichtblond bier dat wordt gekenmerkt door zijn unieke brouwproces. De basis van dit champagnebier wordt door Brouwerij Bosteels in België gebrouwen en gebotteld. Na de gisting en hergisting op fles, verhuizen de flessen voor langere tijd naar Frankrijk, waar ze door middel van een eeuwenoude techniek worden omgetoverd tot een mousserende drank.

De flessen worden met de hals schuin naar beneden geplaatst en wekenlang lichtjes verdraaid totdat de fles bijna volledig verticaal staat. Het doel van dit proces is om de gist los te weken van de fleswand en te verzamelen in de hals (gekend onder de term ‘remuage’). De gist zakt en wordt bevroren zodat de gistprop door de druk vanzelf uit de fles springt (dégorgement of ontgisting). Pas daarna worden de flessen afgesloten met de definitieve champagnekurk en zijn ze klaar om uitgebreid van te genieten.

Een uniek proces dat zorgt voor een uniek bier.
De awards liegen er niet om:

 • "Beer of the Year” award: Malt Advocate magazine (USA) voor DeuS Brut des Flandres
 • "Best of New Beer 2003" award: Celebrator magazine (USA) voor DeuS Brut des Flandres
 • "Bière d’innovation de l’année 2003": Bière Magasine (France) voor DeuS Brut des Flandres
 • The Brewing Industry International Awards (London): Gold medal Deus Brut des Flandres, Silver medal Tripel

Als er dus één bier is dat je dit jaar moet ontdekken, dan is het wel het Deus champagnebier. Opgelet! Deus heeft een stevig alcoholgehalte van 11.5% … net zoals champagne. Lekker als aperitief, maar ook met een verfijnd hoofdgerecht of een zoet dessert is deze godendrank perfect te combineren.

 1. Deus fles 75cl
  Deus fles 75cl
  € 15,66
  Meer informatie

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van al onze laatste acties.