Deze site maakt gebruik van cookies voor webstatistieken om je gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen stem je in met het gebruik van cookies.
Foodpairing met Leffe Ruby: Ontdek de volle smaak van robijnrood fruit!
Bier en food gaan geweldig samen. Er zijn eindeloze mogelijkheden door de grote diversiteit aan smaken en aroma’s bij de ontelbare diversiteit aan biersoorten. Een van die bieren met een aparte smaak en aroma’s is Leffe Ruby. Dit is een robijnrood, verfrissend bier dat ontstaan is uit de unieke combinatie tussen het abdijbier, een fijne toets van hout en het delicate aroma van rode vruchten. De natuurlijk frisse smaak en de subtiele toetsen van kruiden, rode vruchten en rozenhout brengen uw smaakpapillen meteen in vervoering.
Dit biedt enorm veel mogelijkheden om dit bier te combineren met fingerfood, aperitiefhapjes, kazen of desserten. Er zijn drie basisprincipes om dit bier te “foodpairen”. Enerzijds kunnen we de smaken en aroma’s van Leffe Ruby accenturen door een combinatie te maken met dezelfde smaken. Zo zou je rood fruit kunnen serveren bij een kaas schotel in combinatie met Leffe Ruby. Verder kan je een brug maken met vergelijkbare smaken. Zo is dit bier ideaal bij een frisse zomerse salade. Tot slot kan je een contrast maken met tegengestelde smaken om een nieuwe belevenis te creëren. Zo past dit bier perfect bij oosterse hapjes zoals dim sum.
Probeer zelf dit bier te foodpairen bij deze 10 gerechtjes en ontdek wat de volle smaak van robijnrood fruit kan doen met je smaakbeleving!
- Schapenkaas Ossau Irraty met zwarte-kersenjam en boerenbrood.
- Mini-sandwiches gerookte kip, aardbei, avocado
- Gerookte paling op toast
- Wontons met garnalen
- Spring rolls
- Gestoomde oesters met zwarte bonensaus en bosui
- Garnaalspiesjes met mango
- Rosbiefrolletjes met lentegroentjes
- Sushi met tonijn
- Muffins
-
- Streekbieren
- Bier-review: Kasteel Rouge
- Sour power: 4 heerlijke zure bieren
- Een heldere kijk op de beste troebele bieren
- 'Gaan we ne goeie bok pakken?'
- Zin om Zytholoog te worden?
- Lekker zomers: een regenboog aan fruitbieren
- Zalig zonder: glutenvrij genieten van bier en wijn
- De appel valt niet ver van het glas: alles wat je altijd al wilde weten over cider
- De kunst van het bier schenken
- Knutselplezier met bier
- De perfecte bieren voor bij je zomerse salades
- Brugge die Scone
- Biobieren in opmars!
- WK fingerfood
- India Pale Ale: de frisse craft-ster van 2018
- Biercocktails, dé trend voor deze zomer
- De Kempische trappistenroute
- De Belgische biercultuur: erfgoed om trots op te zijn
- Brouwerij St. Bernardus, een monument in de schaduw van Westvleteren
- Hoppy makes you happy!
- Foodpairing met Leffe Ruby: Ontdek de volle smaak van robijnrood fruit!
- Welk bier schenk je in welk glas?
- Tournée Minérale “light”
- Tafelbier, de frisse dorstlesser
- Champagnebier, het beste van twee werelden
- Gooi het Anker eens uit in Mechelen!
- De perfecte Duvel
- Stoofpotje van ree met Chimay blauw
- St. Patrick’s Day, hét feest van alle Ieren!
- Winterbieren, da’s genieten van het beste van onze brouwers!
- Op zoek naar het ideale geschenk?
- 0,0% alcohol, 100% bier!
- De crafted beer revolution!