Winterbieren, da’s genieten van het beste van onze brouwers!

De winter is de periode bij uitstek om luilekker te genieten van een stevig biertje. Geen wonder dus dat er speciaal voor deze periode stoere bieren gebrouwen worden. We pikken er voor u drie uit:

  • de Gordon Xmas, de moeder van de kerstbieren zeg maar
  • Liefmans Glühkriek, jawel, een bier dat je warm kan degusteren
  • Bush De Noël, ons sterkste kerstbier

Maar kijk zeker ook eens op deze pagina en maak je keuze uit meer dan 20 speciale kerst- of winterbieren.

Gordon Xmas

Deze Xmas was het allereerste kerstbier op de markt en wordt al meer dan een halve eeuw gebrouwen volgens hetzelfde recept. Voor de Gordon Xmas bewaart de brouwerij haar beste mouten en hoppen waar ze vervolgens een zwaarder bier van brouwen. Vroeger alleen voor de beste klanten, nu voor alle bierliefhebbers.

De Gordon Xmas is een robijnrood bier met mooi wit schuim. Je ruikt rijpe vruchten en zoethout en je proeft duidelijk de gebrande mouten. De afdronk is licht bitter. Een bier dat perfect past bij gelijk welk wildgerecht.

Liefmans Glühkriek

Glüh? Da’s toch warm? Een bier dat je kan opwarmen? Jawel! Liefmans doet het weer. Deze zomer genoten we van de Liefmans Fruitesse, een biertje dat je drinkt ‘on the rocks’. Nu is er de Glühkriek, een uniek en hartverwarmend kerstfruitbier dat je warm kan serveren. Dit doe je het best op 60-65 ° om de aroma’s van kaneel, sinaasappel, kruidnagel en de verse kersen tot hun recht te laten komen. Het experiment meer dan waard!

Bush de Noël

Op zoek naar een stevig kerstbier? Dan is Bush de Noël iets voor jou! Net als de Bush Ambrée is dit een bier met 12% alcohol. Veel sterkers vind je niet. Maar het is ook superlekker. Bush de Noël is een gefilterd bier van hoge gisting, uitsluitend gemaakt op basis van mout, hop, kandijsuiker en water uit de eigen Bush waterput natuurlijk. Omdat er veel karamelmout gebruikt wordt, krijgt dit bier een koperrode kleur en een uitzonderlijk volle smaak. De zorgvuldige dosering van de hop geeft Bush de Noël een consistente en fruitige smaak en een subtiel hoparoma. Na enkele glazen komen de jingle bells vanzelf. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van al onze laatste acties.