Bier van de maand - januari

Samen en exclusief voor Prik&Tik selecteert biersommelier Ben Vinken elke maand een bijzonder speciaalbier in 75cl-fles. Verkrijgbaar bij alle Prik&Tik-winkels en online. Bovendien krijg je bij aankoop van dit bier een gratis Beersommelier 20cl-proefglas cadeau.

Januari 2019 - Rodenbach Vintage 2016

RODENBACH Vintage is het unieke resultaat van selectie, door onze RODENBACH-brouwmeesters, van de foeder die na 2 jaar rijping het beste bier heeft voortgebracht: ‘de beste foeder van het jaar.’ Op het etiket wordt altijd het nummer van de foeder vermeld en het jaartal wijst op het begin van de rijping. RODENBACH Vintage is 100% oud belegen bier, wat resulteert in een superieure RODENBACH Grand Cru. Zijn smaak is complex, rond, intens en verfrissend. Kenmerkend is de appelzurige fruitigheid in combinatie met karamel, wilde honing en eik met een toets van vanille, kers en zoethout. Zijn aroma bevat een vleugje karamel en eikenhout, alsook toetsen van groene appeltjes vermengd met honing en chocolade. De zachtzure, fruitige afdronk is lang en mooi in balans net als bij een grand cru wijn.

Gemengde gisting - Vlaams roodbruin bier - Erkend streekproduct - 7 Vol. % Alc.

Op zoek naar een lekker gerecht met dit bier van de maand? Probeer dan zeker eens dit recept voor kalfslende met jus van Rodenbach Vintage 2016.


Benieuwd naar de andere soorten van Rodenbach? Ontdek hieronder onze favorieten!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van al onze laatste acties.