Bier van de maand - februari

Samen en exclusief voor Prik&Tik selecteert biersommelier Ben Vinken elke maand een bijzonder speciaalbier in 75cl-fles. Verkrijgbaar bij alle Prik&Tik-winkels en online. Bovendien krijg je bij aankoop van dit bier een gratis Beersommelier 20cl-proefglas cadeau.

Februari 2019 – Rex, de perfecte kaasmatch

De Antwerpse kaasaffineurs (kaasrijpers) Michel en Frederic Van Tricht zijn al jaren gepassioneerd bezig om hun ruime gamma ambachtelijk gemaakte en gerijpte kazen te combineren met de fantastische bieren die ons Belgenland te bieden heeft.

Hoewel we in België wereldberoemd zijn om onze bieren trekken toch nog (te) veel Belgen een fles wijn open als er kaas op tafel komt. Echter, de tannines in rode wijn vechten vaak met het romige van de kaas.

Bier daarentegen heeft ontzettend veel voordelen om naast kaas te proeven:

 • De CO² breekt door het laagje kaas op de smaakpapillen zodat je beide producten beter kan proeven
 • De enorme variatie aan smaken die je in bier kan vinden: bitter, zuur en fruitig zoet zorgen ervoor dat je altijd wel een bier vindt dat bij je kazen past
 • Het bier heeft een verfrissende rol en gaat je smaakpallet altijd klaarmaken voor een volgende hap kaas.

Dus toen Michel en Frederic Van Tricht de kans kregen om een eigen bier te maken werd dit met veel enthousiasme gedaan.

Het doel was om een bier te maken dat bij alle verschillende kaastypes past. Een grote uitdaging want hoe krijg je een bier dat elegant genoeg is om naast een jonge geitenkaas te plaatsen maar ook krachtig genoeg is om het geweld van uitgesproken harde kazen en zelfs stevige blauwschimmels te kunnen verdragen? Het alcoholgehalte mocht ook de pan niet uitspringen want het moest een doordrinkbaar bier blijven.

Na veel proeven en combineren is Rex het resultaat: een blond bier van hoge gisting met hergisting op fles (6.5% alc.vol). Er wordt gedryhopt met de aromatische hop Cascade.  De dryhopping zorgt voor een frisse neus met agrumtoetsen. Het bier is strak en droog met een mooi bittertje.

Drink Rex goed koud, hij mag in een ijsemmer. Bovendien is hij niet alleen een goede kaasbegeleider maar ook een heerlijk aperitiefbier!

De ideale start van je kaas- en bieravond!

Van Tricht


Op zoek naar andere bieren die perfect matchen bij kaasgerechten? Ontdek ze hier!

 1. Zeezuiper fles 33cl
  Zeezuiper fles 33cl
  € 1,69
  Tijdelijk niet op voorraad
  Meer informatie

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van al onze laatste acties.