Bier van de maand - juni

Samen en exclusief voor Prik&Tik selecteert biersommelier Ben Vinken elke maand een bijzonder speciaalbier in 75cl-fles. Verkrijgbaar bij alle Prik&Tik-winkels en online. Bovendien krijg je bij aankoop van dit bier een gratis Beersommelier 20cl-proefglas cadeau.

Juni 2019 – Westmalle Tripel 75cl

Voor het eerst gebrouwen in 1934, wordt de Tripel van Westmalle wel eens de “moeder van alle tripels” genoemd en kreeg als stijl navolging door vele andere brouwerijen. De naam Tripel verwijst naar een verdrievoudiging van de hoeveelheid ingrediënten van het eerste tafelbier van de monniken. De aanleiding om een nieuw bier te brouwen, was de ingebruikname van de nieuwe brouwzaal in de abdij. In 1956 onderging het recept nog enkele subtiele aanpassingen, maar het is sindsdien, dus al meer dan 60 jaar, onveranderd gebleven.

De Tripel van Westmalle is een helder, goudgeel trappistenbier. Het langzame brouwproces en de nagisting op fles leveren een complex bier op, met een fruitige geur van rijpe banaan en een mooie, genuanceerde hopneus. De zachte en romige smaak, met een bittere toets gedragen door het fruitaroma, heeft veel finesse en elegantie. Geniet ook na van de heerlijk lange en droge afdronk.

Westmalle Tripel

Hoge gisting – Tripel – trappistenbier – 9,5 Vol. % Alc.

  1. Westmalle Tripel Koker fles 75cl
    Westmalle Tripel Koker fles 75cl
    € 8,29
    Tijdelijk niet op voorraad
    Meer informatie
  2. Westmalle Dubbel Koker fles 75cl
    Westmalle Dubbel Koker fles 75cl
    € 7,38
    Tijdelijk niet op voorraad
    Meer informatie

Westmalle Tripel past door zijn rijke smaak bij uiteenlopende gerechten en ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan rundsvlees, mozzarella, salami en spek, fruit (aardbei, mango, banaan), donkere chocolade. En natuurlijk ook de trappistenkaas van Westmalle.

Probeer alvast deze klassieker eens uit: paling in ’t groen met Westmalle Tripel

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 1 kg verse paling
  • 1 glas witte wijn
  • 1 soeplepel Provençaalse kruiden 1 blokje visbouillon
  • 2 uien
  • 1⁄2 prei
  • 1 stengel selder
  • 2 bussels platte peterselie
  • 200 g verse kervel
  • 200 g verse jonge bladspinazie
  • 3 takjes verse dragon
  • 1⁄2 Westmalle Tripel
  • witte maïzena
  • azijn
  • peper en zout
  • aardappelen
  • citroensap

Zo maak je het

Was de paling in water met azijn. Laat de vis vervolgens even rusten. Snijd daarna de paling in stukken van ongeveer vijf centimeter. Vul een hoge kookpot tot de helft met water. Voeg er de witte wijn, een halve citroen, Provençaalse kruiden, visbouillon, een gesneden ui, de gesneden prei en de selder toe. Breng alles aan de kook. Voeg, wanneer het kookpunt bereikt is, de paling toe. Laat het geheel een halfuur rustig koken. Was de peterselie, kervel, bladspinazie en dragonblaadjes zorgvuldig en snijd ze zeer fijn. Schep de paling uit de bouillon en zeef die laatste. Stoof de tweede, gesnipperde ui in een tweede stoofpot. Voeg daar de fijngesneden tuinkruiden aan toe. Stoof dat alles op en blus met een half flesje Westmalle Tripel. Voeg er de stukken paling aan toe en zet alles onder met de bouillon van de paling. Laat het geheel even opkoken en bind het met witte maïzena. Breng op smaak met citroensap, een scheutje azijn, peper en zout. Serveer met gekookte aardappelen.

Uit: Beerstronomy, Erik Verdonck, Lannoo (2018)

Paling met Westmalle Tripel

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van al onze laatste acties.