Bier van de maand - oktober

Samen en exclusief voor Prik&Tik selecteert biersommelier Ben Vinken elke maand een bijzonder speciaalbier in 75cl-fles. Verkrijgbaar bij alle Prik&Tik-winkels en online. Bovendien krijg je bij aankoop van dit bier een gratis Beersommelier 20cl-proefglas cadeau.

Oktober 2019 – Wieze 75cl

Wieze is het bier zoals de Garçon, met karakter, klasse en vol verhalen! Bekend van de legendarische Oktoberfeesten en de iconische Garçon op het etiket. Een eigentijdse parel van hoge gisting met een knipoog naar de grandeur van het verleden. Wie voor een Wieze kiest, kiest voor een bijzondere bierervaring. Voor een perfect product, klassevolle service en een pittig karakter. Het harde werk van een Garçon is niet te onderschatten en dat verdient respect. Net daarom zet Wieze de Garçon op een piëdestal.

Dit bier van hoge gisting heeft een goudblonde kleur. Fijne bitterheid, licht kruidig en toetsen van citrus. Hoge doordrinkbaarheid.

Wieze Triple

Wieze leent zich ook perfect voor diverse foodpairings, wij delen alvast enkele favorieten!

Gegrilde zalm met bearnaise
De maillard toetsen van de zalm en de kruidigheid van de béarnaise zullen mooi overgaan in de aanwezige kruidigheid van het bier. Het volle van de vis en de saus zal mooi overvloeien in het zoete van het bier, terwijl de boterachtige vettigheid van de saus en de fluwelen vetheid van de zalm zal gecontrasteerd worden door de aanwezige nabitterheid van het bier.

Entrecote met boschampignonsaus en veenbessen
De fruitigheid van de veenbessen past perfect met de fruitigheid van de Wieze. De umami smaken van de boschampignons gaan mooi samen met de kruidigheid van het bier. Het zoete van het vlees zal mooi overgaan in het zoete van het bier. Het romige van de saus zal dan weer perfect worden gecontrasteerd door de nabitterheid van het bier.

Confituurtaart met pistache roomijs
De fruitigheid van de abrikozen uit de confituurtaart komt terug in het bier. De pistache flavors uit het roomijs pairen dan weer perfect met de kruidigheid van het bier. De zoetheid van de taart zal perfect overvloeien in de zoetheid van het bier en zal iedereen kunnen bekoren die houdt van een zoete climax!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van al onze laatste acties.