Waterloo Strong Dark 8° clip 4 x 33cl

€ 7,60

Tijdelijk niet op voorraad

Per clip (4 x fles 33cl) Excl. € 0,40 leeggoed € 5,76 per liter
* Getoonde prijzen zijn enkel geldig op onze webshop
Merk: Waterloo
Soort: Bruin/Donker
Alcoholpercentage: 8,5 %
Land van herkomst: België
Lekker bij: Borrelhapjes, Kazen (harde kazen), Kazen (zachte kazen), Rood vlees

Bruin bier van hoge gisting gebrouen met geroosterde mout. De hergisting op fles geeft aan dit bier een aangenaam en krachtig karakter. Een zeer gecompliceerde en krachtige neus, met accenten van oud hout en humus. De eerste aroma's zijn sterk (alcohol) en kruidig (hout), maar blijven toch goed in balans met een licht gekarameliseerde afdronk.

De eerste smaak in de mond is in alle rondheid. De gebrande mout versterkt de aroma's van koffie en toffee (molasse en gekarameliseerde boter).

Beschrijving Waterloo Strong Dark 8° clip 4 x 33cl

Dit 100% ambachtelijk en natuurlijk bier vindt zijn oorsprong in de schoot van één van de oudste Belgische brouwerijen, de ‘Brasserie du Marché’ in Eigenbrakel (Waterloo), die zelfs teruggaat tot 1456. Dit bier, dat naar verluidt kracht en moed zou geven, leste de dorst van de strijdkrachten tijdens de slag van Waterloo. De oude brouwwijze met een drievoudige gisting op basis van zorgvuldig geselecteerde mout en hop, verleent het zijn stevige en krachtige smaak ... Met mate te drinken! Smaak : Bier met een sterk karakter, licht gekarameliseerd, met accenten van gegrilde mout en hop. Toetsen van koriander en zoethout.

Alle productinformatie kan te allen tijde opgevraagd worden door ons een mailtje te sturen op het mailadres info@prikentik.be.