Cava GM-sabayon met rode vruchten

Bijna Moederdag…en dus hebben we voor alle mama’s een verrassing van formaat voorzien. Een feestelijk dessert met een lekkere frisse toets: sabayon op basis van Cava GM geserveerd met rode vruchten. Maakt het voor je mama of liefste klaar, en maak haar dag helemaal goed!

Moederdag

 

Het perfecte Moederdagdessert

Sabayon is niet alleen een feestelijk dessert. Het is ook superlekker èn snel klaar! Perfect dus om alle mama’s mee te verwennen op hun speciale dag.

De hoeveelheden wegen we deze keer niet af met een weegschaal, maar lekker makkelijk met een eierdopje. Zo blijven alle ingrediënten mooi in verhouding tot de eierdooiers. Om onze Sabayon echt af te maken, versieren we hem met rode vruchten. Wij gebruiken aardbeien en frambozen (van april tot augustus op hun lekkerst!), maar rode, blauwe of braambessen doen het ook prima in dit gerecht.

 

Wat heb je nodig? Voor 4 personen

  • 300 g rood fruit, bv. aardbeien en frambozen
  • 5 eierdooiers
  • 6 eierdopjes Cava GM
  • 4 eierdopjes fijne suiker
  • 4 munttakjes
  • poedersuiker

 

Hoe maak je het?

  • Was de rode vruchten en snijd de aardbeien in vier. Zet ze even aan de kant.
  • Doe de eierdooiers, de fijne suiker en de cava in een steelpannetje en meng alles met een klopper onder elkaar.
  • Zet de steelpan op een zacht vuur en klop de mengeling stevig in ‘achtjes’ of gebruik een handmixer. Wanneer de sabayon zacht en luchtig is, haal je het pannetje van het vuur.
  • Verdeel de rode vruchten en de sabayon in laagjes over de glazen.
  • Werk af met een munttakje en wat poedersuiker.

 

Dien de sabayon op met een verrukkelijk glaasje Cava GM.

Smakelijk!

Sabayon

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van al onze laatste acties.