De perfecte pairing voor saladeklassiekers

PrikenTik - wijnstreken - foodpairing

Zin in een frisse salade, maar geen zin om je hoofd te breken over een origineel recept? Met deze 3 toppers zit je altijd goed! Bovendien hebben wij de perfecte wijnen om erbij te serveren. Dat wordt een heerlijk diner – zonder al te veel denkwerk.

Waldorfsalade: lekker crunchy

PrikenTik - wijnstreken - foodpairing - waldorfsalade

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 6 el mayonaise (of yoghurt)
  • 1 el citroensap
  • ½ tl zout
  • Snuifje zwarte peper
  • 2 groene appels
  • 200 g witte druiven
  • 200 g selder
  • 200 g walnoten
  • 1 kropsla

Zo maak je hem:

  • Rooster de walnoten lichtjes in een geoliede pan.
  • Haal ondertussen het klokhuis uit de appels en snij ze in schijfjes. Halveer de druiven en snij de selder en de geroosterde walnoten in stukjes.
  • Meng de mayonaise met het citroensap, het zout en de peper.
  • Serveer alles samen op een bedje van kropsla. 

De perfecte wijnen bij deze salade:

Finca Terra Chardonnay Viognier

Een Chardonnay past perfect bij de appels en biedt ook een mooi tegengewicht voor de walnoten.

C. Muller et fils Pinot Blanc

Deze lekker zoete wijn past prima bij de friszure salade.

Chablis Jean-Marc Aujoux

Valt er iets te vieren? Pair je salade dan met deze elegante feestwijn.

Griekse salade: eenvoud siert

PrikenTik - wijnstreken - foodpairing - griekse salade

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 4 grote tomaten
  • 1 komkommer
  • ½ rode ui
  • 16 kalamata-olijven
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 85 g feta
  • 4 el Griekse olijfolie
  • 1 kropsla

Zo maak je hem:

  • Schil de komkommer. Snij de komkommer en de tomaten in grote stukken. Pel de ui en snij hem in ringen. Snij de feta in blokjes.
  • Leg alle ingrediënten op een bord en besprenkel met de olijfolie en de oregano.
  • Serveer met brood.

De perfecte wijnen bij deze salade: 

Santa Helena Rosé

Een frisse rosé met een mooie afdronk die aan rood fruit doet denken. Heeft net genoeg aciditeit voor dit gerecht.

Quinta de Cidrô Pinot Noir

Deze wijn is meer dan zomaar een pinot noir. De lange, complexe afdronk wordt in balans gehouden door de eenvoudige, frisse salade.

Impromptu Sauvignon Blanc

Deze lichtgele wijn met groene tinten werd geboren uit innovatie, en zijn intensiteit smaakt nog beter met een Griekse salade erbij.

Tabbouleh: reis naar het Midden-Oosten

PrikenTik - wijnstreken - Tabbouleh

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 200 g bulgur
  • 1 stevige tomaat
  • 1 komkommer
  • 2 takjes munt
  • 4 tl citroensap
  • Een handvol platte peterselie
  • Olijfolie
  • Peper en zout 

Zo maak je hem:

  • Bereid de bulgur volgens de instructies op de verpakking.
  • Snij intussen de tomaat en komkommer in kleine blokjes, en hak de munt en de peterselie grof.
  • Meng de bulgur met de groenten en kruiden en besprenkel met olie en citroensap. Kruid af met peper en zout.
  • Serveer met platbrood en hummus.

De perfecte wijnen bij deze salade: 


Quinta de Cidrô Sauvignon Blanc

De tabbouleh laat je sauvignon shinen… en andersom!

Murviedro Colección Verdejo

Deze wijn, die aan tropisch fruit en witte bloemen doet denken, laat de peterselie volledig tot z’n recht komen.

Vintense Syrah 0% Syrah Rosé

Laat je voor deze keuze inspireren door Libanon, waar tabbouleh vandaan komt en alcohol verboden is. Maar je zult ‘m niet missen als je dit wijntje drinkt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van al onze laatste acties.