Coq au vin

Nog een klassieker uit de Franse keuken. Voor een goede coq au vin moet je niet noodzakelijk Franse kip gebruiken, maar kies dan wel voor een kwaliteitskip zoals een Mechelse koekoek. Voor de wijnsaus kiezen we deze keer een kruidige malbec, zoals bijvoorbeeld de La Pinta.

Coq au vin

 

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen

  • 1 kip
  • 1 ui, grof gesneden
  • 3 teentjes look
  • 2 plakken gerookt spek
  • 2 takjes tijm
  • 3 blaadjes laurier
  • 2 el bloem
  • 1 fles rode La Pinta malbec
  • 15-tal zilveruitjes
  • 100 gr kleine champignons
  • peper en zout
Malbec

Een Argentijnse Malbec met een intens paarsrode kleur en een licht gekruide neus van rood fruit. Deze schitterende wijn heeft een mooi evenwichtige smaak van rood fruit.

 

Hoe maak je het?

  • Been de kip uit. Gebruik zowel de billen als de filets. Je kan ook een uitgebeende kip kopen.
  • Laat een klontje boter smelten in een kookpot met een dikke bodem en stoof hierin de ui, de look en het spek. Voeg de stukken kip toe en kruid met peper en zout. Breng vervolgens verder op smaak met tijm en laurier.
  • Voeg voor de binding twee eetlepels bloem toe en blus daarna met de fles rode wijn. Breng de coq au vin op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur lager en laat de kip een half uur verder garen.
  • Doe de kip en de saus in een kom en zet even opzij.
  • Smelt opnieuw een klontje boter in de pot en laat de gepelde zilveruitjes mooi bruin bakken. Voeg ook de champignons toe. Als deze gaar zijn mogen de kip, de saus en de stoofgarnituren er opnieuw bij en is onze coq au vin klaar.
  • Bon appétit!

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van al onze laatste acties.